Sport

Marcel Pușcaș nu aprobă oprirea meciului Sepsi – FCU Craiova 1948 pentru xenofobie: ”Am văzut un exces de zel ieșit din comun”

Întâlnirea Sepsi - FCU Craiova 1948 a fost oprită definitiv pentru scandări xenofobe ale galeriei oaspete, dar Marcel Pușcaș nu este de acord cu această decizie.
29.01.2023 | 18:08
Marcel Puscas nu aproba oprirea meciului Sepsi  FCU Craiova 1948 pentru xenofobie Am vazut un exces de zel iesit din comun
Întâlnirea Sepsi - FCU Craiova 1948 a fost oprită definitiv pentru scandări xenofobe ale galeriei oaspete, dar Marcel Pușcaș nu este de acord cu această decizie
ADVERTISEMENT

Arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă definitiv întâlnirea Sepsi – FC U Craiova, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor veniți din Oltenia.

Ce reproșează Marcel Pușcaș după oprirea pentru xenofobie a partidei Sepsi – FCU Craiova 1948

Fanii formației patronate de Adrian Mititelu au creat haos la întâlnirea Sepsi – FCU Craiova 1948, din etapa a 23-a din SuperLiga, jocul a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe, dar președintele oltenilor, Marcel Pușcaș, consideră că arbitrul a făcut exces de zel.

ADVERTISEMENT

”Am văzut un exces de zel ieșit din comun, atât din partea arbitrului cât și a observatorului. Atitudinea suporterilor este aceeași la cluburile cu galerii față de Sepsi. Și Petrolul, FCSB, Rapid etc. Probabil directiva este să se dea un exemplu. Nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Chiar niște suporteri de-ai lor că și la meciul cu Petrolul cei de acolo au scandat la fel ca noi. Ce facem cu soluția intermediară, care se putea finaliza cu evacuarea suporterilor. La alte jocuri s-a procedat și în felul ăsta. La violențe scrie în regulament, într-adevăr, dar se poate acționa în felul ăsta și la scandări.

ADVERTISEMENT

Și din partea lor au existat scandări, tot rasiste! O să ducem casetele și înregistrările respective și o să fie nevoie de traducere. Înaintea jocului și în timpul jocului. Chestia asta se întâmplă și nu e plăcut, toată lumea tratează ca punct zero rasismul pe toate stadioanele lumii și se întâmplă și în alte părți. Și nu se opresc jocurile”, a declarat Pușcaș, la emisiunea Digi Sport Special.

Fanii olteni au vandalizat orașul Sfântu Gheorghe

Atilla Hadnagy, oficialul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit pentru FANATIK despre incidentele de la meciul FCU Craiova, a lansat un atac extrem de dur la adresa suporterilor olteni și a felicitat arbitrul și observatorul care au luat decizia de a opri definitiv jocul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos a reacţionat pentru FANATIK după acest scandal şi spune că era timpul ca în România să fie aplicate regulamentele în aceste cazuri.

FANATIK a aflat că întreaga zi a fost una agitată la Sfântu Gheorghe, deoarece fanii oltenii care au făcut deplasarea pentru a susține FC U Craiova au creat haos în orașul din județul Cosvasna.

ADVERTISEMENT

Suporterii veniți din Bănie, reuniți sub Peluza Sud 1997, au vandalizat mai multe blocuri din Sfântu Gheorghe. Aceștia au scris cu spray-uri mesaje injurioase la adresa Ungariei, după ce s-a scris că Sepsi este susținută financiar de Guvernul de la Budapesta.

Peluza Sud 1997 a avut scandări xenofobe și rasiste la adresa minorității maghiare încă de la startul meciului de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi, iar unul dintre liderii galeriei oltene, ”Gogoașă”, a explicat pentru FANATIK cum au decurs lucrurile.

ADVERTISEMENT