Sport

Marcel Pușcaș, reacție bizară după incidentele de la Rapid – FC U Craiova: „Nu a fost violență! A murit cineva?”

Managerul general al nou-promovatei FC U Craiova 1948 surprinde după incidentele din timpul meciului cu Rapid. „Nu a fost violență”, susține acesta, solicitând, totodată, ca alb-vișiniii să fie la rândul lor sancționați.
03.11.2021 | 12:26
Marcel Puscas reactie bizara dupa incidentele de la Rapid  FC U Craiova Nu a fost violenta A murit cineva
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au trecut aproape două zile, scandalul iscat pe marginea incidentelor din minutul 70 al meciului Rapid – FC U Craiova e încă departe de a se fi încheiat. În direct la TV, Florin Pușcaș, a catalogat drept „ciudată” suspendarea dictată de Jandarmerie împotriva patronului Adrian Mititelu Junior și a dat asigurări că nu poate fi vorba despre violență, în condițiile în care nimeni nu a fost lovit de sticla aruncată din sectorul rezervat formației oaspete.

Problema cu violența este când lucrurile sunt violente. Nu a fost violență. A fost lovit cineva, a murit cineva?”, a reacționat managerul general al oltenilor, solicitând, totodată, ca alb-vișiniii să fie la rândul lor sancționați, în calitate de organizatori. În plus, Cristian Săpunaru ar fi trebuit, potrivit spuselor sale, să vadă cartonașul roșu pentru injuriile aduse oficialilor echipei adverse.

ADVERTISEMENT

Cazul va fi analizat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF și, pentru că nu se află la prima abatere, alb-albaștrii riscă să fie aspru sancționați. Dacă în septembrie au primit o amendă de 15.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Farul, de data aceasta s-ar putea vedea nevoiți să achite cel puțin 22.500 de lei.

Marcel Pușcaș surprinde după incidentele de la meciul Rapid – FC U Craiova

E o decizie ciudată, pentru depistarea persoanei nu este clară. Sunt zece persoane oficiale care am solicitat accesul la meci, dacă acea persoană identificată nu ar face parte din acea listă, atunci ar fi o problemă de organizare.

ADVERTISEMENT

În jurul nostru au fost mai multe persoane decât cele permise de regulament. Dacă se vor lua măsuri din partea Jandarmeriei, să se țină cont și de injuriile din partea unui jucător de la Rapid către conducătorul nostru.

Dacă aplici o măsură aplic-o și pe cealaltă, dar sper să nu se ajungă aici. Nu doresc ca un jucător de la Rapid să fie suspendat, știu ce înseamnă asta, dar injuriile aduse oricui de către un jucător se sancționează scurt, prompt, cu cartonaș roșu.

ADVERTISEMENT

Scrie negru pe alb în regulament. Urma să jucăm vreo 25 de minute în superioritate numerică. Nu spun că am fi câștigat, dar poate că jocul avea un alt deznodământ.

Asta era decizia care se impunea pe loc de către oficialul trimis la acest joc. După care, se puteau lua măsuri împotriva unuia sau altuia care aruncă cu obiecte în teren.

ADVERTISEMENT

Noi nu suntem acolo să recunoaștem sau să identificăm, sunt oameni care se ocupă de treaba asta. Dacă la fiecare joc aruncă cineva o sticlă în teren, suntem responsabili noi? Problema cu violența este când lucrurile sunt violente. Nu a fost violență. Ați constatat vreo violență? A fost lovit cineva, a murit cineva? Imediat după ce s-a oprit jocul, au sărit câțiva reprezentanți ai clubului gazdă, că aveam ceva cu ei”, a declarat Marcel Pușcaș, la Pro X.

FC U Craiova contestă suspendarea lui Adrian Mititelu Junior

De asemenea, acesta a dat asigurări că FC U Craiova va uza de toate pârghiile legale pentru a contesta suspendarea de un an dictată împotriva patronului Adrian Mititelu Junior, în condițiile în care nu s-a stabilit cu exactitate că acesta ar fi aruncat sticla cu apă în teren.

Precis se va face o contestare la Jandarmerie, să vedem ce spune și Federația. E o problemă de interpretare a regulamentului. Atâta timp cât nu ai identificat persoana respectivă, nu poți lua măsuri asupra unui club.

Ceea ce este cert este că un jucător de la echipa gazdă a înjurat un oficial. Nu știu ce a scris observatorul de joc în raport. Nu a văzut faza, a venit după două-trei minute în zona în care eram noi și a vorbit cu jandarmii”, a conchis managerul general al oltenilor.

ADVERTISEMENT