Sport

Marcel Răducanu anunță hegemonia lui CFR Cluj: „O să fie ca Bayern Munchen! Pot să iasă și ei campioni de zece ori la rând!” De ce a ratat FCSB titlul. Exclusiv

Marcel Răducanu, fostul mare fotbalist al celor de la Steaua București, a explicat cum a reușit CFR Cluj să câștige din nou titlul și consideră că FCSB a pierdut pe mâna ei campionatul.
18.05.2022 | 14:59
Marcel Raducanu anunta hegemonia lui CFR Cluj O sa fie ca Bayern Munchen Pot sa iasa si ei campioni de zece ori la rand De ce a ratat FCSB titlul Exclusiv
Marcel Răducanu e de părere că CFR Cluj rămâne favorită la titlu și în sezoanele viitoare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a ajuns la cel de-al cincilea titlu consecutiv în Casa Pariurilor Liga 1, iar Marcel Răducanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK finalul nebun de campionat, în urma căruia FCSB a rămas din nou cu buza umflată.

Marcel Răducanu, explicații despre rețeta de succes a lui CFR Cluj și insuccesele FCSB-ului: „Ce pretenții să mai ai când faci egal cu Voluntari acasă?”

Marcel Răducanu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre finalul nebun din Liga 1 și bomba detonată pe Național Arena de către FC Voluntari, care a spulberat visul marii finale de la Buzău: „Mie îmi pare rău că nu a reușit să iasă Steaua campioană, dar sunt doar ei de vină! Ce pretenții să mai ai când faci practic acasă egal cu FC Voluntari?!”

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist le transmite celor de la FCSB să nu se mai ascundă în spatele greșelilor de arbitraj„Era de așteptat să câștige CFR-ul cu Universitatea Craiova. Nu poți să dai vina pe nimeni. Greșeli de arbitraj au fost de ambele părți. Hai să fim serioși! Nu de-asta a câștigat CFR campionatul.

Ei au pierdut pe mâna lor! Cu toate că în ultimele meciuri au jucat cât de cât mai bine, au avut rezultate și au câștigat multe partide. Au fost însă și multe meciuri unde au pierdut puncte aiurea și poate era altceva așa”. 

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu, plictisit de succesul lui CFR Cluj: „S-a săturat toată lumea de ei!”

Marcel Răducanu compară seria invicibilității lui CFR Cluj cu cea a lui Bayern Munchen, care a câștigat din nou titlul în Bundesliga: „CFR Cluj cred că o să fie ca Bayern Munchen în Germania! S-a săturat toată lumea de ei (n.r. râde). Pot să iasă și ei de zece ori la rând! Au un antrenor în Dan Petrescu care știe să facă rezultate, chiar dacă echipa nu are un joc plăcut.

Asta vrea el și de-asta ajunge în fiecare an campion, chiar dacă nu joacă mai frumos ca Steaua, unde sunt câțiva jucători care au joc plăcut pentru spectatori. Cel mai bine ar fi să le faci foarte bine pe amândouă: să faci și spectacol, să și câștigi. 

ADVERTISEMENT

Noi când jucam la Steaua în anii ’70 aveam o echipă extraordinară și făceam spectacol în campionat, dar nu câștigam nici noi tot timpul titlul, pentru că erau prea mulți jucători de valoare! Nici asta nu e prea bine, pentru că fiecare vrea să demonstreze că e cel mai bun. Nu poți să joci cu zece Messi într-o echipă, sau cu zece Răducanu ori Iordănescu. E greu de gestionat o astfel de echipă”.

Marcel Răducanu spune lucrurilor pe nume: „Nivelul campionatului este destul de scăzut. Nu putem face față în Europa”

Fostul mare mijlocaș al Stelei e de părere că „manita” CFR-ului arată adevărata valoare a Ligii 1, ceea ce se va vedea cel mai bine în preliminariile Champions League, Europa League și Conference League: „Faptul că CFR a câștigat din nou titlul arată că nivelul campionatului este destul de scăzut. Nu-ți vin jucători de afară de valoare să joace pe 2-300.000! Nu cred că jucătorii străini pot ridica nivelul. Vor veni tot jucători din liga a treia sau a patra. 

ADVERTISEMENT

Nu cred că putem face față în cupele europene. Nici CFR Cluj nu cred că poate face față și să se califice în grupele Champions League. Poate în Europa League dar și acolo e foarte greu! Am înțeles că vor să aducă niște tineri din Coasta de Fildeș, dar în afară jucătorii de valoare de 17-18 ani se transferă pe zeci de milioane”.

Marcel Răducanu, cu ochii pe Tavi Popescu: „Joacă într-un nivel mediocru. Să îl vedem în cupele europene și la națională”

Marcel Răducanu este încântat de potențialul lui Octavian Popescu, însă consideră că e periculos că se vorbește atât de mult despre el, iar presiunea este uriașă pe umerii lui: „L-am urmărit pe Octavian Popescu. Mi-a plăcut că a dat niște goluri frumoase cu Dinamo, cu CFR, Voluntari. E un jucător talentat și se vede că are niște calități bune, chiar foarte bune. Însă nu trebuie să uităm că el joacă acolo într-un nivel mediocru. Trebuie să îl vedem în cupele europene, la echipa națională, unde se joacă puternic.

În Liga 1 normal că face diferența, pentru că are șut bun, clarviziune, nu este fricos, se bagă în unu contra unu, unu contra doi. E un jucător bun. Să joace la națională tot timpul, să îl forțeze pe Edi să îl bage tot timpul și să vedem dacă poate să ajute echipa.

Pentru nivelul din România e bun, dar el vrea să iasă afară și patronul să îl vândă pe 50 de milioane de euro. Astea sunt niște sume astronomice! Păi atunci Musiala cât ar trebui să coste? Care joacă de doi ani meci de meci în Bundesliga la Bayern Munchen?”.

Marcel Răducanu și pericolul Florinel Coman: „Trebuia să fi plecat de vreo cinci ani de la Steaua!”

Marcel Răducanu îi transmite lui Octavian Popescu să rămână cu picioarele pe pământ și îl dă exemplu pe Florinel Coman, care a avut o cădere de meteorit în ultimul an„Deocamdată trebuie să fim foarte atenți, pentru că și el citește și chiar crede că valorează atâția bani! Nu știu dacă îi face bine asta pentru că el joacă tot timpul sub presiune, ca să demonstreze că are valoarea asta. Și s-a văzut în ultimele etape când nu a mai jucat așa bine. Deja gata! Sunt alții care sunt mai buni ca el. Asta se întâmplă. 

La fel și cu Florinel Coman. Păi trebuia să fi plecat de vreo cinci ani de la Steaua! Și în Germania sunt jucători care au fost accidentați. Reina a lipsit foarte mult de la Borussia Dortmund, dar când intra pe teren se vedea!”.

În concluzie, Marcel Răducanu a enumerat motivele pentru care CFR Cluj a reușit să câștige titlul în dauna FCSB-ului: „CFR-ul sunt mai obraznici pe teren, sunt mai compacți, joacă mai dur și la puncte. Asta a făcut diferența. Steaua a încercat să joace și fotbal și nu le-a ieșit. Clujul te macină prin agresivitate și au câțiva jucători buni în față acolo, care dau și goluri”. 

Marcel Răducanu și-ar dori ca FCSB și CSA Steaua să se unească: „De ce să nu joace în Ghencea”

Marcel Răducanu este afectat de marea schismă din familia Stelei și consideră că Steaua ar fi cu adevărat puternică doar dacă s-ar rezolva acest conflict: „De ce să nu joace în Ghencea?! Chiar nu înțeleg. Stau de 40 de ani în Germania și știu ce se întâmplă aici. Pur și simplu nu înțeleg. Să îi lase să joace fotbal! Aici nu se poate așa ceva! De ce nu se unesc? Mai bine făceau o singură echipă și era toată lumea mulțumită.

Asta e problema în România! Numai scandaluri și nu ajută deloc fotbal! Tot timpul această ură între FCSB și Steaua. Pe-ăștia nu îi lasă să promoveze și pe ceilalți nu îi lasă să joace în Ghencea! E ciudat!”, a declarat Marcel Răducanu pentru site-ul nostru.

  • 7 ani au trecut de la ultimul titlu al FCSB în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,98 este cota pentru ”ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT