News

Marcel Vela a anunțat ce măsuri ar putea fi luate după 15 mai. De ce depinde relaxarea restricțiilor

29.04.2020 | 23:25
Marcel Vela a anuntat ce masuri ar putea fi luate dupa 15 mai De ce depinde relaxarea restrictiilor
Marcel Vela a anunțat ce măsuri ar putea fi luate după 15 mai. De ce depinde relaxarea restricțiilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat ce tip măsuri ar putea fi luate după 15 mai în România, data la care cetățenii speră la o relaxare a restricțiilor.

Marcel Vela a anunțat ce măsuri ar putea fi luate după 15 mai. De ce depinde relaxarea restricțiilor

Șeful MAI, Marcel Vela, a declarat miercuri seară că măsurile de relaxare prognozate a fi luate de autorități după data de 15 mai se vor iniția în funcție de cum va decurge comportamentul social al românilor în perioada Zilei Muncii, de 1 mai.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului Orban speră ca cetățenii să fie responsabili și de această dată, la fel ca în perioada Paștelor Catolice și Ortodoxe, sărbători după care nu s-au înregistrat creșteri masive ale numărului de cazuri de coronavirus.

Măsurile luate de conducerea țării după 15 mai ar putea fi unele relaxate în avantajul cetățenilor, însă de asta depinde comportamentul tuturor din aceste două săptămâni.

ADVERTISEMENT

”Sunt mai multe ipoteze, dar depinde cum ne comportăm până pe 15 mai. Nu sunt doar chestiuni de plan sau variante teoretice, țin de viața reală. Dacă respectăm toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic.

Dacă în weekend lumea se relaxează şi nu respectă recomandările şi dacă până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, după 15 mai nu vor fi scenarii evaluate într-o măsură optimistă. Suntem la datorie, am suplimentat numărul de angajaţi, am încredere că cetăţenii vor fi responsabili.

ADVERTISEMENT

Din datele noastre nu există o explozie de cazuri, suntem pe o pantă lină, descrescătoare, ceea ce înseamnă că am aplicat măsurile corecte. S-ar putea din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate dacă respectăm regulile.”, a spus ministrul la Digi24.

Vela: ”România stă bine, în comparație cu alte state”

La întrebarea dacă România a depășit vârful de cazuri, ministrul a răspuns: ”Din datele noastre nu există o explozie înregistrată de cazuri, un număr care să fie într-o zonă de alarmare, suntem pe o pantă lină descrescătoare”.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela a mai spus că România a evoluat relativ bine în perioada pandemiei, dacă e să comparăm situația cu ceea ce s-a întâmplat în alte țări.

”România stă bine în comparație cu state precum Spania, Belgia sau Anglia, care au avut măsuri mai elastice”, a adăugat ministrul de Interne pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT