News

Marcel Vela a decis: Robi din ”Las Fierbinți” rămâne fără uniformă de polițist. Ce lege pregătește Ministrul Afacerilor Interne

21.08.2020 | 11:20
Marcel Vela a decis Robi din Las Fierbinti ramane fara uniforma de politist Ce lege pregateste Ministrul Afacerilor Interne
Marcel Vela a decis: Robi din ”Las Fierbinți” rămâne fără uniformă de polițist. Ce lege pregătește Ministrul Afacerilor Interne. Sursa Foto: Facebook / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregătește o nouă lege care ar interzice folosirea uniformei de poliție.  Până și îndrăgitul personaj, Robi, din serialul ”Las Fierbinți”, ar fi afectat de acest proiect care modifică HG nr. 1061/2002.

Noua lege face referire la stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti.  Dacă va fi abrogată, înseamnă că uniformele de poliţist nu vor mai putea fi folosite sau închiriate pentru activităţi culturale şi filmări.

ADVERTISEMENT

În plus,  noile uniforme vor asigura confortul termic al polițistului. Aceasta este una dintre principalele schimbări pe care le pregătește șeful MAI.

Marcel Vela îl lasă fără uniformă pe Robi din ”Las Fierbinți”

Proiectul aprobat de Marcel Vela îl lasă fără uniformă pe popularul personaj din ”Las Fierbinți”. O altă modificare importantă a legii vizează și persoanele fizice sau juridice care produc și vând articole vestimantare din dotarea Poliției Române.  Dacă uniformele nu vor fi achiziționate legal, prin intermediul Minsterului Afacerilor Interne sau firmelor din subordinea sa, vor fi aplicate amenzi contravenționale de la 10.000 la 50.000 lei.

ADVERTISEMENT

”Producerea și/sau comercializarea, în tot sau în parte, a unor articole de echipament sau a unor însemne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor, stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărâri, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziție derulate de Ministerul Afacerilor Interne ori de instituțiile/structurile aflate în subordinea acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 la 50.000 lei”, se precizează în HG.

Marcel Vela e decis să facă schimbări radicale. În articolul 10 se precizează că de acum înainte uniformele polițiștilor nu vor mai putea fi închiriate pentru activități culturale și filmări, fără implicarea M.A.I.

ADVERTISEMENT

„Modificările intervenite în uniformele polițiștilor se realizează cu încadrarea în fondurile alocate anual cu această destinație în bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Achiziționarea de articole de echipament specific se realizează eșalonat, cu încadrarea în fondurile aprobate cu această destinație”, mai spune Hotărârea de Guvern.