News

Marcel Vela a vorbit despre creşterea numărului de teste COVID-19: “Depinde de stocuri şi capacitatea de aprovizionare”

30.04.2020 | 22:29
Marcel Vela a vorbit despre cresterea numarului de teste COVID19 Depinde de stocuri si capacitatea de aprovizionare
Marcel Vela, ministrul de Interne/ Sursa FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că România a crescut constant capacitatea de testare şi acţiunile viitoare sunt gândite împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţia pandemiei. 

Marcel Vela a vorbit despre creşterea numărului de teste COVID-19: “Depinde de stocurile care există”

Marcel Vela a declarat că multiplicarea numărului de teste se va face în continuare în funcţie de stocurile existente, capacitatea de aprovizionare şi mulţi alţi factori:

ADVERTISEMENT

“Se analizează împreună cu Ministerul Sănătăţii mai multe variante de acţiune, în funcţie de cum va evolua situaţia. Dacă urmărim evoluţia testărilor de la începutul pandemiei şi până în prezent putem remarca faptul că România a crescut foarte mult numărul acestor teste. 

Depinde de stocurile care există, de capacitatea de aprovizionare cu testeomologate de autorităţi, care să permită o testare sigură şi rapidă, pentru că testele rapide, dacă au o doză de aproximare destul de mare – dacă 100%, 30% sunt aproximative – se poate întâmpla următorul lucru:

ADVERTISEMENT

cineva care este pozitiv să fie declarat negativ şi el să stea foarte relaxat cu familia, dar, fiind pozitiv, va infecta pe toţi cei dragi.

Sau, varianta B, în care cineva este negativ şi este testat pe rezultat pozitiv şi duce în extrema cealaltă, omul fiind sănătos să îl bagi în carantină sau să îl pui să respecte câteva reguli ca şi cum ar fi pozitiv”, a mai spus Vela.

ADVERTISEMENT

“Din datele noastre nu există o explozie înregistrată de cazuri, un număr care să fie într-o zonă de alarmare”

Marcel Vela şi-a exprimat încrederea că cetăţenii vor respecta regulile de distanţare socială şi cu ocazia zilei de 1 mai:

„Așa cum în momente de înălțare sufletească au fost responsabili, dovadă că acum nu avem o explozie de cazuri, așa cum ne-am comportat de Paște cred că avem înțelepciunea de a respecta aceste condiții și în acest weekend. 

ADVERTISEMENT

Din datele noastre nu există o explozie înregistrată de cazuri, un număr care să fie într-o zonă de alarmare, suntem pe o pantă lină descrescătoare”, iar acest lucru „înseamnă că și noi am aplicat măsurile corecte, decretele prezidențiale au avut soluții bune pentru protecția cetățenilor și cetățenii s-au comportat responsabil”.

ADVERTISEMENT
Tags: