News

Marcel Vela, acuzații extrem de grave: ”Avem informații că unii primari PSD pregăteau diversiuni gen 10 august de Paște”. Reacția virulentă a PSD

15.04.2020 | 12:24
Marcel Vela acuzatii extrem de grave Avem informatii ca unii primari PSD pregateau diversiuni gen 10 august de Paste Reactia virulenta a PSD
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, face acuzații extrem de grave și spune că deține informații conform cărora primari din PSD pregăteau „diversiuni gen 10 august” în perioada sărbătorilor de Paște.


UPDATE, 15 aprilie, 12:26. Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a avut o reacție rapidă și foarte dură la acuzațiile făcute de Ministrul de Interne, Marcel Vela, cel care a acuzat că social-democrații pun la cale diversiuni în perioada sărbătorilor de Paște.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Vela încearcă să-și acopere incoerența măsurilor adoptate prin ordonanțele militare aruncând, din nou, vina pe PSD.

Este rușinos să vii să invoci ZVONURI pentru a fundamenta o decizie luată la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizează total Ministerul pe care îl reprezintă, aruncând bârfe în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Din păcate, această situație nu este singulară pentru reprezentanții PNL, care au procedat identic atunci când au interzis exporturile de produse agricole. Întâi au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzându-se lamentabil că nu au avut date. La fel au acționat și în cazul bugetarilor, când au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora în șomaj tehnic.

Îi atragem atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu ZERO.”

ADVERTISEMENT

Comunicat: Biroul de Presă al PSD.


Știrea inițială, 15 aprilie, 11:53

Marcel Vela, acuzații extrem de grave: ”Avem informații că unii primari PSD pregăteau diversiuni gen 10 august de Paște”

Șeful MAI a făcut o acuzație extrem de gravă în cursul zilei de miercuri. Conform spuselor lui Marcel Vela, o serie de primari PSD pregăteau diversiuni în stilul celor 10 august în perioada de Paște.

”Pentru sâmbătă, sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă diversiuni și să stârnească mici diversiuni gen 10 august. Nu am vrut ca biserica să devină un subiect de știri care să facă înconjurul lumii din cauza unor primari pesediști.

ADVERTISEMENT

Am informații sigure că mulți eroi politici care se urcă pe valul pandemiei și vor să aducă puncte electorale se folosesc de acest eveniment sacru.

Pentru a evita asemenea gânduri incorecte ale unor politicieni care stârneau credincioșii să asalteze bisericile, am convenit cu BOR să găsim o cale de mijloc, cu înțelepciune, cu celeritate”, a afirmat Marcel Vela la Digi 24.

După ce a primit o serie de critici, Vela a explicat că, prin protocolul încheiat cu BOR, credincioșii stau acasă și vine lumina la ei, astfel că riscul de răspândire a coronavirusului este limitat, la fel și riscul unor altercații cu forțele de ordine.

Marcel Vela dă asigurări: ”Nu va crește numărul de infectați din cauza înțelegerii cu Biserica”

Marcel Vela a mai afirmat că protocolul cu Biserica Ortodoxă Română este unul de natură să împiedice răspândirea COVID-19 în rândul populației.

”Dacă n-am fi luat aceste măsuri și lumea s-ar fi dus într-un mod spontan și fără control în număr mare la biserică, atunci am fi putut spune că am fi avut o creștere mai mare față de creșterea estimată. În acest mod nu ajungem în situația ca sărbătoarea Paștelui să agraveze răspândirea virusului.

”Aceste măsuri vin în sprijinul populației. Dacă nu am fi luat această măsură, la toate bisericile ar fi ieșit foarte mulți oameni.

Era imposibil să fie opriți de patrule, plus că dacă am fi mers pe varianta de a-i opri am fi generat multe polemici, contradicții și chiar conflicte. Ar fi fost oameni care n-ar fi înțeles că restricțiile sunt pentru binele lor”, a mai precizat Vela pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT