News
notix pixel id

Marcel Vela, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu sistemul RO-ALERT

09.12.2020 | 20:53
Marcel Vela, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu sistemul RO-ALERT
De acum vei fi anunțat cu privire la orice situație deosebită declanșată de vremea severă. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, printr-un mesaj publicat miercuri seară pe rețelele de socializare, că sistemul RO-ALERT îi va avertiza pe români în legătură cu fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței privind verificarea gradului de pregătire a instituţiilor statului responsabile pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece, la care au participat premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar şi reprezentanţii celorlalte autorităţi publice cu atribuţii pe această linie.

Rămânem echipă pentru viitor și vă asigur că astfel de ședințe se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situația din fiecare județ”, a transmis oficialul.

ADVERTISEMENT

Vei fi anunțat prin RO-ALERT cu privire la fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință privind verificarea gradului de pregătire a instituțiilor statului responsabile pentru gestionarea situațiilor specifice sezonului rece.

La ședință au participat domnul Nicolae Ionel Ciucă prim-ministru interimar, domnul Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar și reprezentanți din cadrul celorlalte autorități publice cu atribuții pe această linie.

ADVERTISEMENT

Am discutat despre soluții, dar mai ales despre cum trebuie să ne asigurăm, prin măsuri eficiente, că prevenim și gestionăm orice provocare generată de sezonul rece.

În cadrul ședinței, în sistem videoconferință, am luat legatura cu toate prefecturile de la nivel național, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar și necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ca măsură de prevenție și avertizare, am stabilit ca cetățenii să fie anunțați prin sistemul RO-ALERT de fiecare situație deosebită declanșată de vremea severă, în funcție de zona de manifestare.

Rămânem echipă pentru viitor și vă asigur că astfel de ședințe se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situația din fiecare județ”, a scris Marcel Vela pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri