ADVERTISEMENT
News

Marcel Vela, anunț de ultimă oră despre relaxarea din 15 mai! Ministrul ne îndeamnă să fim cumpătați: „Se vor discuta ce măsuri vor fi aplicate”

Autor: Bogdan Solomon | 03.05.2020 | 07:39
Marcel Vela, anunț de ultimă oră despre relaxarea din 15 mai! Ministrul ne îndeamnă să fim cumpătați: „Se vor discuta ce măsuri vor fi aplicate”
Marcel Vela avertizează că relaxarea de după 15 mai nu este bătută în cuie. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Începând cu vineri, 15 mai, dată la care expiră decretul de prelungire a stării de urgență, ar putea intra în vigoare anumite măsuri care să relaxeze o bună parte din restricțiile de distanțare socială. Totul se va face, însă, gradual, avertizează ministrul de Interne, întrucât pericolul de infectare nu a trecut. Până la ora redactării acestei știri, în România s-au înregistrat, potrivit datelor oficiale, 12.732 de cazuri de îmbolnăvire și 771 de decese.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela trage un semnal de alarmă în privința măsurilor de relaxare promise după 15 mai

Potrivit lui Marcel Vela, o decizie finală în privința instaurării stării de alertă, procedură care ar permite renunțarea la anumite interdicții, va fi luată la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență, în funcție de datele venite din partea epidemiologilor. „Data de 15 mai este luată ca reper calendaristic, atunci este finalul valabilității stării de urgență.

Se vor discuta ce măsuri vor fi aplicate. Se analizează de către specialiștii de la infecțioase, de către cei de la Comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat acesta la Digi 24, adăugând că suma mare strânsă din amenzile aplicate de la începutul de urgență va fi redirecționată către sistemul medical.

Pot să vă dau o știre în premieră, am discutat cu domnul premier Ludovic Orban, săptămâna trecută, despre o situație de acest gen. Acești bani vor merge către zona medicală, către spitalele din România și către categoria persoanelor vulnerabile.  Toată această cuantificare va fi analizată la sfârșitul lunii mai, dar destinația va fi sistemul medical”, a mai spus ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt un umil ministru trecător prin această funcție, instituția Ministerului Afacerilor Interne trebuie să rămână o instituție de elită”

Totodată, într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe rețelele de socializare, Marcel Vela a ținut să amintească despre intervențiile în care angajații MAI „au ieșit din tiparul profesional” în această perioadă. Oficialul a făcut referire, printre alții, la polițiștii care au dus cozonaci bătrânilor și la angajații ISU care au ajutat la nașterea unui copil.

Ce înseamnă pentru voi o știre pozitivă? Încep eu. Pentru mine, o știre pozitivă înseamnă o știre care poate inspira, care poate schimba starea noastră în bine chiar și pentru câteva secunde. Știu, de multe ori, știrea pozitivă nu are atât de multă priză la public, dar, poate ce o să găsiți în rândurile de mai jos o să vă facă ziua mai frumoasă.

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat, mi-a oferit onoarea de a mă înclina cu mulțumiri în fața colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care au depășit granițele atribuțiilor de serviciu și au ieșit din tiparul profesional făcând acte demne de tot respectul și admirația noastră. M-am bucurat că am avut ocazia și șansa să cunosc polițiști, jandarmi, pompieri, oameni minunați pentru care nu este vorba doar despre un job, ci este vorba despre vocație!

ADVERTISEMENT

Acești eroi, fie că vorbim despre polițiști, jandarmi, pompieri, cadre medicale, militari, merită din plin toată aprecierea noastră! Dacă nu ar fi fost atât de prezenți și activi, devotați și dedicați meseriei pe care o au, cu siguranță am fi resimțit mai dur efectele provocate de acest inamic invizibil și atât de agresiv.

Patriotismul nu este doar un cuvânt, ci este o stare! Sănătatea, această bucurie a vieții de care trebuie să avem grijă, se datorează și dumneavoastră, dragi colegi! Împărtășesc cu dumneavoastră de această dată doar patru momente (ar fi un text prea lung să le enumăr pe toate) dar cândva, într-o altă ocazie o voi face.

ADVERTISEMENT

Ouăle roșii sunt un simbol al Paștelui, ele poartă un mesaj spiritual, o doză a credinței și au fost un simbol al încrederii într-un altfel de viitor, departe de această pandemie. Ne-au făcut să privim cu optimism și să ne gândim că o să trecem cu bine și peste această încercare.

Colegii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au vopsit și au donat ouă roșii unor persoane aflate într-un centru de carantină. Prin gestul lor au dus mai departe speranța. Vă mulțumesc!

ADVERTISEMENT

Colegii din cadrul ISU Suceava si ISU Bistrița Năsăud au asistat la nașterea unui băiețel perfect sănătos din localitatea suceveana Siminicea. Felicitări băieți! Felicitări Lucian, Tudor și Ciprian! Noi luptăm împotriva morții și voi ați făcut un gest extraordinar, aducând pe lume o viață.

Un gest de o noblețe incredibilă vine și din partea colegei noastre Mihaela, din cadrul ITPF Timișoara. Ea a dus alimente tradiționale de Paște copiilor dintr-un orfelinat din Arad care se afla în carantină.
Mii de mulțumiri! Cuvintele sunt puține pentru a descrie un astfel de gest.

Colegele noastre, Ramona și Lăcrămioara, din cadrul IPJ Bacău, au făcut cozonaci pe care i-au dăruit bătrânilor singuri din comuna Sărata. Ne faceți cinste! Vă mulțumim! Nu există suficiente cuvinte de mulțumire pentru gestul vostru.

ADVERTISEMENT

În încheierea acestui mesaj lung, am un singur lucru de spus. Eu sunt un umil ministru, trecător prin această funcție, dar instituția Ministerului Afacerilor Interne trebuie să rămână o instituție de elită, indiferent de cum se numește ministrul, secretarii de stat, inspectorii generali, inspectorii sefi, directorii etc. Cu multă speranță în viitor și în dumneavoastră, urez astăzi La Mulți Ani de Ziua Naţională a Tineretului tuturor tinerilor. Viitorul este al vostru”, a scris Marcel Vela pe contul personal de Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT