News

Marcel Vela, anunț de ultimă oră privind măsurile de relaxare din 15 mai: ”Vom propune decalarea programului unor companii”

08.05.2020 | 21:46
Marcel Vela anunt de ultima ora privind masurile de relaxare din 15 mai Vom propune decalarea programului unor companii
Marcel Vela, ministrul de Interne/ Sursa FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat, vineri seară, că autoritățile sunt pe punctul de a face publice măsurile de relaxare din 15 mai. Într-o primă fază,  acestea vor fi puse în dezbatere publică.

Marcel Vela, anunț de ultimă oră privind măsurile de relaxare din 15 mai: ”Vom propune decalarea programului unor companii”

Grupul de Comunicare Strategică este foarte aproape de a finaliza pachetul larg de măsuri de relaxare pe care cei din fruntea statului le au în vedere pentru implementare.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela a anunțat că, vineri seară sau cel mai târziu sâmbătă dimineața, pe site-ul Ministerului de Interne vor fi publicate o serie de măsuri de la care se așteaptă părerea publicului larg.

Printre aceste măsuri, Șeful MAI a anunțat că va exista și o propunere de reglementare a programului de lucru pentru companiile și firmele cu peste 50 de angajați.

ADVERTISEMENT

”Dorim să vedem cum percepe și fiecare cetățean această relaxare, pentru că sunt multi cetățeni responsabili. Există, ca în fiecare țară, o pregătire a măsurilor. Pentru că unii oameni trebuie să se pregătească.

O să propunem, și o să reglementăm, probabil, o regulă prin care toate companiile cu peste 50 de angajați să decaleze programul astfel încât să evităm aglomerările din transportul public.

ADVERTISEMENT

Exemplu: o unitate cu 60 de angajați să aibă program diferit de începere a activității. Unii să înceapă la 7, unii la 8, unii la 9, iar mijloacele de transport nu vor fi suprasolicitate.”, a spus Marcel Vela la Antena 3.

Marcel Vela: ”Vor fi măsuri benefice cetățenilor”

Ministrul a mai spus că nu se va putea merge pe stadion după ridicarea stării de urgenţă şi nici nu se vor putea face nunţi cu 200 de persoane. El a mai spus că nu s-a luat o decizie definitivă cu privire la declaraţiile pe proprie răspundere şi că ieşirea din localitate se va face în anumite condiţii.

ADVERTISEMENT

La modul general, Marcel Vela a dat asigurări că măsurile propuse vor fi în favoarea cetățenilor, asta după ce țara noastră nu a fost afectată extrem de grav de pandemie, la fel ca state din Vestul Europei.

”După ce au stat două luni în case, cetățenii merită să afle ce se întâmplă. Lucrăm la ele și ne dorim, toti cei de la Grupul de Comunicare Strategică, să le afișăm în această zi. Vrem să fim riguroși pentru că se poate strecura o greșeală și nu vrem să fie neînțelegeri

Vor fi măsuri benefice în favoarea cetățenilor. Venim și cu rugămintea să fim la fel de atenți. Chiar dacă putem merge la pescuit sau la alte activități, frizerii, activități sportive, trebuie să fim foarte responsabili. Numai așa vom avea și alte relaxări. Dacă vor fi probleme, atunci vom fi nevoiți să revenim și să anulăm unele măsuri.”, a mai spus Vela.

ADVERTISEMENT