News

Marcel Vela anunță noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Ce se întâmplă cu zborurile spre Marea Britanie

04.06.2020 | 11:05
Marcel Vela anunta noi masuri de relaxare din 15 iunie Ce se intampla cu zborurile spre Marea Britanie
Marcel Vela anunță noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că autoritățile analizează posibilitatea aplicării unor noi măsuri de relaxare din 15 iunie.

Marcel Vela anunță noi măsuri de relaxare din 15 iunie

Într-o discuție avută cu cetățenii pe contul său de Facebook, Marcel Vela a precizat că se lucrează la un nou set de măsuri de relaxare începând din 15 iunie și a dezvăluit câteva dintre restricțiile care ar putea fi ridicate.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela a spus că de la 15 iunie s-ar putea relua zborurile către și dinspre Marea Britanie și ar ar putea fi modificată prevederea conform căreia persoanele care se întorc din străinătate sunt obligate să intre în izolare la domiciliu.

Dragi prieteni, Aveam o restanță la dumneavoastră. Oricât de multe lucruri sunt de făcut, momentul acesta pe care îl împărtășesc cu voi este unul la care țin foarte mult. Deja discuțiile noastre au devenit un obicei de la care nu vreau să mă abat. Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!Vă doresc o seară minunată! Pe curând!

Posted by Marcel Vela on Wednesday, June 3, 2020

”Se analizează posibilitatea anulării acestei suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. După analiza specialiștilor, există această posibilitate pentru etapa a treia a măsurilor de relaxare”, a declarat ministrul.

ADVERTISEMENT

Obligativitatea purtării măștii ar putea fi scoasă de la 15 iunie

”Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie. În funcție de evoluția epidemiologică se poate lua oricând o decizie la nemenținerea sau menținerea parțială a izolării la domiciliu”, a afirmat el.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat de miercuri că începând din 15 iunie, odată cu etapa a treia a măsurilor de relaxare, românii care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a mai spus că mall-urile din România se vor redeschide începând cu jumătatea lunii iunie, dacă lucrurile vor evolua bine și nu vom asista la o intensificare a pandemiei de coronavirus din țara noastră.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile pregătesc o a treia etapă a relaxării măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, în care este posibil să se renunțe la obligativitatea purtării  măștilor.

ADVERTISEMENT

Profesorul Alexandru Rafila i-a asigurat pe români că nu există niciun risc dacă vor să meargă în vacanțe în Grecia și Bulgaria, dar le-a recomandat să folosească mașinile personale.

ADVERTISEMENT