News

Marcel Vela anunță țările din care cei veniți în România nu vor mai intra în carantină

13.06.2020 | 19:22
Marcel Vela anunta tarile din care cei veniti in Romania nu vor mai intra in carantina
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat care sunt țările din care cei veniți în România nu vor mai intra în carantină obligatorie.

Marcel Vela anunță țările din care nu se va mai intra în carantină

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, la Digi24, care sunt țările din care toți cei ce vin în România nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină obligatorie.

ADVERTISEMENT

„Lista poate fi consultată și pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, al Poliției de frontieră și pe site-ul INSP. Lista va fi actualizată săptămânal și va intra în vigoare la 24 de ore după ce este anunțată de INSP”, a declarat Marcel Vela, la Digi24.

Potrivit ministrului de Interne, INSP-ul va măsura la nivel european statele care înregistrează un număr maxim de cinci persoane îmbolnăvite la un milion de locuitori și în funcție de aceste date se va decide ce țări reprezintă un risc pentru călători.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce se va întâmpla cu un călător care pleacă dintr-o țară considerată fără risc, dar la venirea în România situația s-a schimbat, Marcel Vela a spus că persoana în cauză va intra totuși în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Cele 17 state incluse pe lista oficială

Harta statelor din care românii reveniți în țară nu vor mai intra în carantină. Sursa foto: Digi24
Harta statelor din care românii reveniți în țară nu vor mai intra în carantină. Sursa foto: Digi24

„Dacă între timp se schimbă lucrurile și apar focare în țara respectivă, în mod evident va intra în izolare 14 zile, izolare la domiciliu”, a precizat ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

Același lucru este valabil pentru toți călătorii, îndiferent de modalitatea cu care aceștia ajung în țara noastră.

„Dacă se traversează o țară unde sunt cazuri mult mai mari decât cinci, nu este considerată ca și locație de pornire și nu se intră în izolare”, a șinut să mai adauge Marcel Vela.

ADVERTISEMENT