News

Marcel Vela avertizează: ”Bătălia cu coronavirusul nu a fost câștigată”. Când va reveni viața la normal

16.05.2020 | 08:37
Marcel Vela avertizeaza Batalia cu coronavirusul nu a fost castigata Cand va reveni viata la normal
Marcel Vela avertizează: ”Bătălia cu coronavirusul nu a fost câștigată”. Când va reveni viața la normal. Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marcel Vela avertizează asupra faptului că bătălia cu coronavirusul este departe de a fi câștigată. În opinia ministrului de Interne, revenirea vieții la normal depinde de toți cetățenii.

Marcel Vela avertizează: ”Bătălia cu coronavirusul nu a fost câștigată”. Când va reveni viața la normal

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a postat deja tradiționalul său mesaj video pe contul de Facebook și a atras atenția tuturor românilor că războiul cu virusul care a dat lumea peste cap nu a fost câștigat încă.

ADVERTISEMENT

Șeful MAI mai spune că de revenirea normalității depinde comportamentul tuturor românilor în perioada care urmează, una în care restricțiile au fost relaxate de autorități.

”Această bătălie cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi.

ADVERTISEMENT

Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor, pentru că acest comportament va aduce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte”, a spus oficialul Guvernului.

Vela: ”Responsabilitatea acestei perioade: sănătatea”

Ministrul Vela le reamintește tuturor că în această perioadă grea a izolării au purtat pe umeri o responsabilitate uriașă: sănătatea față de propria persoană, dar și față de cei dragi din jur.

ADVERTISEMENT

”Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zilei: sănătatea.

Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde sau îşi pune în pericol sănătatea. Cu acest lucru în minte, avem datoria de a ne înarma în fiecare zi cu responsabilitate faţă de noi, faţă de cei dragi, cu responsabilitate faţă de întreaga comunitate”, a adăugat ministrul.

ADVERTISEMENT

În intervenția sa online, Marcel Vela a mai spus că peste două săptămâni ar putea fi luată o decizie în privința reluării transportului internațional cu autocare și microbuze.

”Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă, epidemiologii vor analiza şi voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuze”, a mai spus ministrul în mediul online.

ADVERTISEMENT