News

Marcel Vela, mesaj dur pentru infractorii care revin în țară: ”Vreau să le dau o veste proastă”

06.04.2020 | 08:34
Marcel Vela, mesaj dur pentru infractorii care revin în țară: ”Vreau să le dau o veste proastă”
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, efectueaza o vizita de lucru la Vama Nadlac, duminica, 5 aprilie 2020. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj dur pentru infractorii care revin în țară și care nu vor respecta legea în această perioadă critică cauzată de pandemia de coronavirus.

Marcel Vela, mesaj dur pentru infractorii care revin în țară

”Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă, să spunem, rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă, pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă”, a declarat ministrul.

ADVERTISEMENT

”Adică lumea încearcă să îşi salveze pielea, acum scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat, ne asumăm ca şi guvern aceste decizii”, a fost mesajul lui Marcel Vela pentru infractori.

”Cu toţii împreună facem un efort şi cetăţeni şi guvernanţi şi decidenţi şi autorităţi ca să salvăm concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare”, a mai spus ministrul de Interne la Digi 24, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Sunt compatrioţi de-ai noştri care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară”

”Nu pot fi cetăţeni care – eu ştiu – se dedau la asemenea fapte infracţionale, zona criminogenă, şi vreau să le dau o veste proastă: am mărit dispozitivele şi am dat ordin ca (…) şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate. Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a explicat el.

”La nivel naţional să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauză… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut”, a continuat Vela.

”Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară”, a afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT

”Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care l-au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns”, a încheiat Marcel Vela.

Ministrul a făcut un apel la adresa românilor care vor să vină acasă de sărbătorile pascale şi i-a rugat să rămână în ţările în care sunt pentru că şi dacă vor veni în România vor trebui să stea 14 zile în carantină.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri