News

Marcel Vela nu e convins că românii vor scăpa din 15 mai de declarația pe propria răspundere: „Încă discutăm”

08.05.2020 | 23:00
Marcel Vela nu e convins ca romanii vor scapa din 15 mai de declaratia pe propria raspundere Inca discutam
Marcel Vela le dă o veste proastă românilor. Foto: Ordonanta militara 9 ministrul de interne marcel vela_9_08_INQUAM_Octav_Ganea (1)
ADVERTISEMENT

Românii erau convinși că au scăpat de celebra declarație pe proprie răspundere după 15 mai, însă ministrul Marcel Vela susține că acest act ar putea fi menținut, chiar dacă măsurile de protecție vor fi relaxate.

Marcel Vela nu e convins că oamenii au scăpat de declarația pe propria răspundere

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a asigurat pe români că vor afla în curând care este planul de măsuri pentru relaxarea din 15 mai. Vela a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea menține declarația pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Vela crede că programul firmelor din România va trebui adaptat într-un mod care să permită oamenilor să nu se înghesuie în mijloacele de transport în comun.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Vela la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Așadar, cu toate că a promis că oamenii nu vor mai fi obligați să completeze declarație pe proprie răspundere,dar și că vor avea dreptul să se deplaseze unde vor, Marcel Vela a făcut un pas înapoi după ce s-a consultat cu premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis.

Firmele cu peste 50 de angajați vor fi nevoite să-și schimbe programul

Totodată, firmele cu peste 50 de angajați vor fi nevoite să-și schimbe programul pentru a reduce numărul de oameni care merg simultan la lucru:

ADVERTISEMENT

Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”.

Cu toate că CCR a decis ca amenzile date în perioada stării de urgență sunt neconstituționale, Vela dă asigurări că oamenii vor risca în continuare să fie penalizați dacă nu vor respecta regulile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

„Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a explicat Vela.

ADVERTISEMENT
Tags: