News

Marcel Vela nu se dezice de sloganul său! Un nou mesaj pentru infractori: „Suntem cu ochii pe voi”

14.08.2020 | 23:46
Marcel Vela nu se dezice de sloganul sau Un nou mesaj pentru infractori Suntem cu ochii pe voi
ADVERTISEMENT

Pentru a fi sigur că mesajul său ajunge la interlopii care de ani întregi își împart Bucureștiul ca pe propria moșie, Marcel Vela l-a transmis și într-o postare pe rețelele de socializare, alături de o imagine sugestivă.

Ministrul de Interne s-a fotografiat în timp ce ilustra prin mimica feței și gesturi expresive sloganul devenit deja celebru: „Suntem cu ochii pe voi!”. Nu știm dacă a reușit să-și atingă scopul, dar un lucru e cert: imaginea a devenit virală în doar câteva minute de la publicare.

ADVERTISEMENT

Nu a fost, însă și pe placul premierului Ludovic Orban, care i-a solicitat în ședința de Guvern să treacă la acțiuni concrete pentru eradicarea clanurilor mafiote. Acesta a subliniat, totodată, că șefii din poliție care continuă să tolereze clanurile mafiote trebuie înlocuiți.

Mesajul lui Marcel Vela, viral pe rețelele de socializare

Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu și suntem cu ochii pe toți cei care încalcă legea. De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiți cu toții în siguranță.

ADVERTISEMENT
Fotografia care însoțește mesajul lui Vela: „Suntem cu ochii pe voi!”
Fotografia care însoțește mesajul lui Vela: „Suntem cu ochii pe voi!”

P.S: Știu că și voi sunteți cu ochii pe mine și ne susțineți în tot ce facem!”, a scris Marcel Vela pe contul personal de Facebook, spre amuzamentul internauților, care s-au întrecut în comentarii ironice la adresa mesajului său.

Reacția lui Ludovic Orban: „Nu trebuie să fiți doar cu ochii pe infractori. Trebuie să fiți cu altceva pe ei

Orban: „Domnule ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate.

ADVERTISEMENT

Vela: Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!

Orban: Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…

Vela: Și cu legea, evident.

Orban: Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente.

ADVERTISEMENT

 Vela: Am demarat mai multe controale și chiar la nivelul municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă.

Orban: Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări.

ADVERTISEMENT