News

Marcel Vela, reacție după decesul unui polițist infectat cu Covid-19: ”Nimic nu este mai dureros”

15.06.2020 | 08:13
Marcel Vela reactie dupa decesul unui politist infectat cu Covid19 Nimic nu este mai dureros
Marcel Vela, reacție după decesul unui polițist infectat cu Covid-19: ”Nimic nu este mai dureros”. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela a avut o reacție la scurt timp după decesul unui polițist infectat cu Covid-19. Oficialul Guvernului Orban a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj de condoleanțe pentru familia celui dispărut mult prea devreme.

Vela consideră că, într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară și pentru cadrele MAI, ”nimic nu este mai dureros decât atunci când, după luni bune de luptă cu acest virus nemilos, îi cade victimă chiar cineva din echipa noastră”.

ADVERTISEMENT

În postarea sa din mediul online, șeful MAI notează că ”singura mângâiere” în această tragedie este ca soția polițistului a fost vindecata după infectarea cu noul coronavirus și că niciun coleg al polițistului nu prezintă simptome.

Marcel Vela, după moartea unui polițist bolnav de Covid-19

”Nimic nu este mai dureros decât atunci când, după luni bune de luptă cu acest virus nemilos, îi cade victimă chiar cineva din echipa noastră.

ADVERTISEMENT

Agentul șef principal de poliție Gibea Alexandru din cadrul Inpectoratului Județean de Poliție Olt și-a pierdut viața din cauza infecției cu COVID-19, în pofida eforturilor cadrelor medicale de la Spitalul Caracal și apoi de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Suntem cu tot sufletul alături de familie, colegi și toți cei care l-au cunoscut. Singura mângâiere pe care o putem găsi acum este faptul că știm că soția sa, asistent medical, a fost declarată vindecată de COVID-19 și, din fericire, niciunul dintre colegii polițistului nu prezintă simptome de infectare”. scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Polițistul răpus de Covid-19 avea doar 49 de ani

În cursul zilei de duminică, Sindicatul Europol a anunțat primul deces de coronavirus înregistrat în cadrul forțelor din Poliția Română, fiind vorba despre șeful de post din Ipotești, județul Olt.

Agentul de poliție avea doar 49 de ani și a fost internat în spital încă din 28 mai, inițial la Slatina, apoi la Caracal și în final la București.

ADVERTISEMENT

”Agentul șef principal de poliție Gibea Alexandru a absolvit Școala de Subofițeri de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina în 1993 și era șef de post al Postului de Poliție al comunei Ipotești. Avea doar 49 de ani…Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a mai scris ministrul Vela despre angajatul MAI decedat.

ADVERTISEMENT