News

Marcel Vela recunoaște că polițiștii au făcut și abuzuri. Cum explică ministrul aceste abateri

04.05.2020 | 11:18
Marcel Vela recunoaste ca politistii au facut si abuzuri Cum explica ministrul aceste abateri
Ministrul de Interne, Marcel Vela, recunoaște că polițiștii au făcut și abuzuri în perioada stării de urgență, dar a precizat că a luat măsuri în fiecare caz raportat. Sursă foto: Inquam Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, recunoaște că polițiștii au făcut și abuzuri în perioada stării de urgență, dar a precizat că a luat măsuri în fiecare caz raportat.

Marcel Vela recunoaște că polițiștii au făcut și abuzuri

”Nu tolerez abuzurile. Polițiștilor li s-a atras atenția ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile”, a spus Marcel Vela despre abuzurile polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Ministrul a explicat aceste abuzuri prin faptul că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt în operativ în teren, deoarece a fost nevoie de cadre pentru acoperirea tuturor misiunilor.

”Este o muncă titanică la nivel național și cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”, a declarat Marcel vela la RFI.

ADVERTISEMENT

”La fiecare abuz sesizat am luat atitudine”

Ministrul de Interne le recomandă celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare pe adresa ministerului, iar apoi să conteste amenda în instanță.

”Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele județene, fie că au fost amendați de Poliție sau de Jandarmerie, Poliția de Frontieră”, a explicat Vela.

ADVERTISEMENT

Ministrul a dat și două exemple concrete, unul cu un fotoreporter amendat de Poliția Locală la Timișoara și altul cu o vânzătoare de la un magazin din Oțelul Roșu căreia i s-a imputat în procesul verbal că nu avea adeverință de la serviciu deși se afla la locul de muncă.

”În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine. Adică la Polițiile Locale am trimis sesizări la primari, la Poliția Națională, Jandarmerie, Poliția de Frontieră au fost făcute controale de către inspectoratele județene și de către Corpul de Control al ministrului”, a încheiat Vela.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din România au fost vigilente în perioada stării de urgență și au dat amenzi de peste 120 de milioane de euro celor depistați că au încălcat Ordonanțele militare. E greu de spus dacă acești bani vor fi plătiți vreodată în totalitate, însă autoritățile și-au făcut un plan în privința utilizării lor ulterioare.

ADVERTISEMENT