News

Marcel Vela, reforme în Poliție! „Un polițist local are 8-9000 lei salariu, iar unul de la MAI jumătate”

03.05.2020 | 11:21
Ministrul de Interne, Marcel Vela spune că lucrurile se vor schimba în Poliție. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Vela a anunțat reforme serioase în Poliție! Șeful MAI a precizat că este nevoie de schimbări în cadrul instituției, ținând cont de discrepanța dintre salariul unui polițist local și cel al unui cadru MAI.

Marcel Vela, reforme în Poliție!

De altfel, Vela a venit și cu un caz concret. Acesta a explicat că un polițist local, care păzește un parc din Timișoara, poate ajunge la un salariu de 8-9.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, un polițist din MAI are doar jumătate din această sumă, astfel că este posibil ca cele două instituții să fie redenumite în urma unor analize.

„Un polițist local are 8-9000 lei salariu, iar unul de la MAI jumătate”

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională.

Polițiștii locali sunt în sub ordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul.

„Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă”, a mai spus Marcel Vela, vizibil deranjat de ceea ce se petrece.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela nu a precizat și o dată anume la care ar putea începe reformele în Poliție și nici felul în care salariile vor fi reglate.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: