News

Marcel Vela, vești bune pentru cei peste 65 de ani. Ce spune ministrul despre violențele din ultimele zile

22.04.2020 | 23:14
Marcel Vela vesti bune pentru cei peste 65 de ani Ce spune ministrul despre violentele din ultimele zile
ADVERTISEMENT

Marcel Vela oferă vești bune pentru cei peste 65 de ani. Ministrul de Interne dezvăluie că autoritățile pregătesc o serie de măsuri în avantajul persoanelor vârstnice pentru următoarea perioadă.

Marcel Vela, vești bune pentru cei peste 65 de ani. Ce spune ministrul despre violențele din ultimele zile

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat miercuri seara, că relaxarea anunțată de președintele Klaus Iohannis după 15 mai va fi posibilă doar cu respectarea până atunci a tuturor restricțiilor impuse.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la TVR, Ministrul de Interne a venit cu vești excelente pentru persoanele vârstnice care momentan nu au decât intervalul orar 11-13 pentru a ieși din locuințe în perioada Stării de urgență.

Vela a declarat că ”se discută posibilitatea ca persoanele de peste 65 de ani să poată ieși la cumpărături într-un interval mai lung, posibil extins mai spre dimineață, și, de asemenea, să poată ieși încă o dată spre seară.

ADVERTISEMENT

Ce spune Vela despre violențele din perioada sărbătorilor

În ceea ce privește scandalurile din ultimele zile, Ministrul de Interne Marcel Vela spune că acestea au fost ”foarte vizibile, dar nu foarte multe”.

Șeful MAI mai punctează faptul că, pe teritoriul României, numărul infracțiunile din 2020 au scăzut față de anii anteriori.

ADVERTISEMENT

”Am făcut o comparație cu anii 2019, 2018, 2017 și 2016, așadar ultimii patru ani. În 2020 au fost cele mai puține infracțiuni la nivel național și cele mai puține infracțiuni cu violență

„În prima zi, sâmbătă, au fost doar 3, la care ne-am autosesizat în urma postărilor de pe rețelele sociale și la care am fost imediat prezenți, am luat măsuri și sunt cercetări penale în derulare.

ADVERTISEMENT

Duminică au fost 5 acțiuni, care au fost anchetate în urma sesizărilor la numărul 112, iar luni au fost doar două, tot sesizări la 112. Așadar, au fost doar 10 acțiuni sâmbătă, duminică și luni, acțiuni de impact mediatic, dar care, se întâmplau și în alți ani. În acest an noi am fost mai fermi pentru că a fost pusă în pericol și sănătatea publică”, a mai spus Marcel Vela la postul public.

De Paște au avut loc mai multe scandaluri violente la București, Hunedoara, Copșa Mică sau Brașov. Inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, anunța luni că peste 20 de persoane au fost reținute și au fost aplicate, în aceste cazuri, peste 50 de sancțiuni, iar cercetările continuă.

ADVERTISEMENT