Fotbal international

Marcelo a dat răspunsul privind plecarea sa la Juventus: “Vreau să-mi închei cariera aici”

06.09.2018 | 13:26
Marcelo a dat răspunsul privind plecarea la Juventus. Brazilianul e foarte bun prieten cu Cristiano Ronaldo

Brazilianul Marcelo a dat răspunsul cu privire la mult mediatizata lui plecare în iarnă sau vara viitoare de la Real Madrid la Juventus. În ultima perioadă s-au înmulţit zvonurile referitoare la dorinţa fundaşului brazilian de a lăsa Santiago Bernabeu, pentru a fi din nou aproape de cel mai bun prieten al său, portughezul Cristiano Ronaldo. Presa din cele două ţări, Italia şi Spania, a căutat să speculeze orice informaţie, orice declaraţie, dar până acum Marcelo nu a avut nici un fel de reacţie legată de acest subiect.

Brazilianul a dat el însuşi frâu liber imaginaţiei când a anunţat pe Instagram că de acum înainte va urmări cu atenţie tot ceea ce apare legat de Juventus. Zilele trecute Gazzetta dello Sport s-a încumetat chiar să acrediteze ideea că şi cele două cluburi, pe baza bunelor relaţii existente între ele, au şi stabilit deja următoarea mutare comună, respectiv schimbul de jucători Marcelo la Torino, Alex Sandro la Madrid, adică un evident schimb de fundaşi stânga, ambii brazilieni.

Marcelo a dat răspunsul privind plecarea sa la Juventus. A spus de unde vrea să se retragă

Probabil sătul şi el de atâtea speculaţii, Marcelo s-a hotărât să iasă el la lumină cu o declaraţie care să pună capăt pe mai departe tuturor zvonurilor. “Sunt foarte fericit la Madrid. Oamenii cunosc situaţia mea, mai am mulţi ani de contract aici şi sunt foarte fericit. Pentru mine, Real este cel mai mare club din lume şi întotdeauna am vrut să joc pentru acest tricou.

Marcelo a lămurit problema transferului său la Juventus. Este foarte legat de Real Madrid, unde a cunoscut atâtea satisfacţii alături de Cristiano Ronaldo (foto)
Marcelo a lămurit problema transferului său la Juventus. Este foarte legat de Real Madrid

Zvonuri apar întotdeauna şi e greu să le controlezi şi mai ales să le diminuezi, dar eu vreau să fiu la Real şi voi da maximum posibil pentru cel mai bun club din lume. Îmi doresc să mai joc mulţi ani aici. Am venit când eram un copil şi vreau să mă retrag tot în tricoul Realului”.

Sfaturi pentru compatriotul Vinicius

Şi pentru că ştie cum era când a păşit pe iarba lui Santiago Bernabeu la 19 ani, iar acum în lotul galacticilor se află un compatriot exact la vârsta la care şi-a început el aventura la Madrid, Marcelo spune că are mare încredere în Vinicius, atacantul cu care Florentino Perez speră să dea nu peste mult timp marea lovitură, aşa cum a reuşit Barcelona, când l-a adus pe Neymar de la Santos.

“Când am venit, aveam 19 ani. Credeam că sunt matur, dar dacă mă uit în urmă eram doar un copil. Şi el este un copil, are multe de învăţat, dar o poate face de la cei mai buni. Sergio Ramos şi Casemiro vorbesc mult cu el. Şi eu încerc să-i dau sfaturi. Va avea succes la Real, cu siguranţă, dar este încă un copil. Trebuie să aibă încredere în forţele lui şi răbdare”.

Deocamdată, se pare că răbdare nu ar avea conducerea Realului, care pregăteşte plecarea lui Vinicius pe parcusul actualului sezon, sub formă de împrumut, la Flamengo, pentru că important este să aibă cât mai multe meciuri jucate. La Real, în momentul de faţă şansele pentru Vinicius de a prinde un loc în prima echipă sunt extrem de mici şi o revenire în Brazilia până vara viitoare ar putea fi de bun augur.