Fotbal international

Marcelo a întors jocul cu greşeala de la golul doi al lui Atletico. Video

16.08.2018 | 10:02
Marcelo a intors jocul cu greseala de la golul doi al lui Atletico Video
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni fundaşi din lume, dacă nu cumva cel mai bun lateral stânga, brazilianul Marcelo, a întors efectiv jocul la scorul de 2-1 pentru Real cu marea prostie făcută la golul doi al lui Atletico Madrid. Atletico Madrid a învins, după prelungiri, cu 4-2 pe Real în Supercupa Europei, jucată miercuri seară la Tallinn. Real era în avantaj, Simeone şocase pe toată lumea trimiţându-şi vedeta, pe francezul Antoine Griezmann, pe bancă la doar 15 minute după pauză şi se părea că totul va decurge în favoarea echipei lui Julen Lopetegui.

Se părea, pentru că o ingenuitate comisă de un fundaş cu atâta experienţă precum Marcelo avea să schimbe complet cursul jocului şi să ducă trofeul la concitadina Atletico. Era minutul 79, când balonul respins de Carvajal a a ajuns la Marcelo. Acesta putea expedia mingea în out, fără a se complica, dar a ales o soluţie hazardantă, care avea să coste enorm Realul. Brazilianul a vrut să salte balonul peste Juanfran, dar jucătorul lui Atletico a fost mai rapid, l-a deposedat şi i-a pasat lui Correa.

ADVERTISEMENT

Marcelo a întors jocul. A vrut să salte mingea peste Juanfran

Noul intrat în locul lui Griezmann i-a driblat lejer pe Modric şi Varane şi l-a servit pe tavă pe Diego Costa la câţiva metri de poartă, care a înscris al doilea săi gol şi al lui Atletico.-Din acel moment Atletico a fost echipa mai inteligentă tactic, iar în prelungiri a lovit de două ori, cu un cinism dus la perfecţie. Echipa lui Diego Simeone a avut marele merit de a fi ştiut să speculeze orice greşeală într-o defensivă care a comis erori cât pentru mai multe meciuri la un loc.

Marcelo a întors jocul cu prostia de la golul doi. Juanfran i-a furat mingea, i-a pasat lui Correa şi Diego Costa a marcat din 6 metri
Marcelo a întors jocul cu prostia de la golul doi. Juanfran i-a furat mingea, i-a pasat lui Correa

După meci Marcelo recunoştea că dacă nu se complica în acel moment şi nu încerca soluţia cea mai puţin recomandabilă, existau mari premise ca adversarul să nu mai reuşească egalarea la 2 şi mai apoi să îşi adjudece trofeul în prelungiri. “Dacă trimiteam în out probabil că acum Supercupa ar fi fost la noi” – a recunoscut cu tristeţe cel mai bun prieten al portughezului Ronaldo din perioada ultimilor ani petrecuţi de acesta la Madrid.

ADVERTISEMENT

Zidane câştigase de două ori Supercupa Europei

Însă, cu mult eleganţă, deşi a fost interpelat de către jurnalişti la conferinţa de presă, antrenorul lui Real Julen Lopetegui, a refuzat să învinovăţească vreun jucător, deşi a fost întrebat special de erorile lui Marcelo şi Varane, considerând că toată lumea îşi are partea de responsabilitate la rezultatul negativ, dar că nu trebuie făcut acum un capăt de ţară, pentru că sezonul abia începe şi este convins că Real Madrid va arăta multe lucruri bune.

Predecesorul său, francezul Zinedine Zidane, a stat mult mai bine la capitolul Supercupa Europei, reuşind să câştige trofeul atât în 2016, cât şi în 2017. Fanii îl regretă deja şi sunt destul de pesimişti în ceea ce priveşte viitorul echipei lor, mai ales că a plecat şi cel mai bun jucător, portughezul Cristiano Ronaldo, a cărui contribuţie la câştigarea a nouă trofee în doi ani a fost imensă. Suporterii lui Real nu cred că echipa poate face în acest sezon rezultate nici pe jumătate din era Zidane, dar sunt mai mult supăraţi pe preşedintele Florentino Perez, omul care a contribuit prin comportamentul său la plecările lui Zidane şi Ronaldo şi care acum e disperat pentru că nu a putut aduce nimic spectaculos în lot în această vară.

ADVERTISEMENT