Sport

Marcelo Bielsa, discurs manifest după ce a eliminat Brazilia de la Copa America. “Adevărul este că mi-aș dori alt fotbal”

Marcelo Bielsa, selecționerul lui Uruguay, a fost revoltat după ce a eliminat Brazilia de la Copa America. Renumit antrenor argentinian a ridicat o mare problemă.
07.07.2024 | 13:10
Marcelo Bielsa discurs manifest dupa ce a eliminat Brazilia de la Copa America Adevarul este ca mias dori alt fotbal
Marcelo Bielsa, selecționer Uruguay, la Copa America 2024. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Uruguay a eliminat Brazilia în sferturile de finală de la Copa America după loviturile de la departajare. După meci, Marcelo Bielsa s-a arătat revoltat și a discutat de problemele fotbalului din America de Sud.

Marcelo Bielsa, revoltat după ce a eliminat Brazilia de la Copa America. “Adevărul este că mi-aș dori alt fotbal”

Chiar dacă avea motive de bucurie, Marcelo Bielsa s-a revoltat și nu s-a gândit deloc la victoria importantă de la Copa America, prin care Uruguay a eliminat Brazilia și a făcut pasul în semifinale, acolo unde se va duela cu naționala Columbiei.

ADVERTISEMENT

Selecționerul argentinian a discutat despre o problemă mare a fotbalului din America de Sud. Faptul că jucătorii tineri pleacă mult prea devreme în Europa semnalează o scădere importantă a calității celui mai iubit sport din zona latină a Americii.

Echipele de tradiție nu reușesc să mai aducă public nou și chiar să îl păstreze pe cel existent, deoarece echipele nici nu mai oferă spectacolul cu care i-a obișnuit în trecut. Totul este văzut ca o afacere, unde patronii vor doar să se îmbogățească, la fel și jucătorii.

ADVERTISEMENT

Marcelo Bielsa este de părere că nimeni nu mai pune preț pe creșterea fotbalului din America de Sud și acesta este un punct negativ al societății și al culturii de pe continentul latin. Astfel, antrenorul Uruguayului a făcut un apel la presă pentru a trage acest semnal de alarmă.

“Adevărul este că mi-aș dori alt fotbal. Uitați, dacă vă amintiți echipa lui Sao Paulo din vremurile ei bune, care avea și un antrenor imens, era într-o perioadă în care toți fotbaliștii naționalei Braziliei jucau în fotbalul local.

ADVERTISEMENT

Era un scenariu ideal. Nu mă puneți pe mine în situația de a contesta, spuneți voi adevărul care este evident. Uite, eu am o memorie proastă, dar voi cu siguranță vă amintiți că în acea echipă jucau Rai, Antonio Carlos, Ronaldo, Cafu, toți, Pintado, Evanilson, Miller. Toți erau fotbaliști de valoare europeană.

Dar înainte să plece în Europa, jucaseră două finale de Copa Libertadores. Atunci, imaginați-vă ce s-a întâmplat cu fotbalul. Cum fotbalul, care aparține publicului în esență, pentru că săracii au foarte greu acces la fericire, deja nu mai este al lor. La 17 ani Endrick deja a plecat de la Palmeiras.

ADVERTISEMENT

“Se pune preț doar pe business, pe afacere”

Ceea ce face ca fotbalul să fie cel mai frumos joc din lume nu mai este prioritizat astăzi. Nu se mai pune preț pe faptul ca oamenii să primească un spectacol de calitate. Se pune preț doar pe business, pe afacere.

Pentru afacere contează doar câți oameni urmăresc fotbalul. Fotbalul nu înseamnă doar un clip de 5 minute cu faze dintr-un meci. Fotbalul este mult mai mult decât atât, este o expresie culturală, este un mod de identificare.

Toată durerea aceasta pe care o manifest nu o să îmi aducă nimic altceva decât critici, dar o spun pentru că voi, presa, amplificați ceea ce spunem noi, cei care putem influența publicul. Înțelegeți? Eu sunt ascultat pentru că sunt selecționerul Uruguayului. Dacă nu eram, pe cine interesa ce aveam de zis?

Dar voi, care reprezentați o forță, care puteți manipula la maxim, de ce nu vă asumați să semnalați acest lucru? Mă înțelegeți? Mereu când există un subiect important în lumea fotbalului presa progagă minciuni.

În loc să le dezmintiți, faceți praf persoanele publice, cum ar fi Scaloni, Vinicius. Îi folosiți pentru a face polemici în legătură cu ei. Atunci, ce ar trebui să facem?”, a spus Marcelo Bielsa la conferința de presă.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el