Fotbal international

Marcelo, lângă Cristiano Ronaldo la Juventus? Italienii vor face oferta în următoarea perioadă de mercato

28.08.2018 | 15:04
Marcelo langa Cristiano Ronaldo la Juventus Italienii vor face oferta in urmatoarea perioada de mercato

Brazilianul Marcelo lângă Cristiano Ronaldo la Juventus? Este o teorie care prinde tot mai mult contur şi cotidianul torinez Tuttosport scrie că Juventus va încerca să transforme în realitate acest zvon în următoarea perioadă de mercato, care va fi în iarna lui 2019. Se ştie că fundaşul brazilian a fost cel mai bun prieten al portughezului pe Santiago Bernabeu şi italienii susţin că Ronaldo ar fi tatonat deja terenul pe lângă conducerea campioanei ultimelor şapte ediţii din Italia pentru a-i convinge că ar face o excelentă investiţie prin cumpărarea lui Marcelo. Juventus are fundaş stânga tot un brazilian, concurentul lui Marcelo pe post la echipa naţională, Alex Sandro.

Torinezii au primit mai multe oferte în această vară pentru Alex Sandro de la cluburi din Premier League, cea mai mare, de 50 de milioane de euro, sosind de la Chelsea, poate nu întâmplător, pentru că Maurizio Sarri, noul antrenor al londonezilor, vine din Serie A şi cunoaşte care sunt cei mai buni jucători pe posturi. De fapt, planul lui Juventus este foarte simplu: îl vor pe Marcelo, asta înseamnă că două săbii în aceeaşi teacă nu pot încăpea, deci Alex Sandro va fi vândut obligatoriu. Minim 50 de milioane pentru Alex Sandro ar asigura suma pe care torinezii ar fi dispuşi să o plătească lui Real Madrid pentru Marcelo. Deşi clauza de eliberare a brazilianului este fixată la 180 de milioane euro de către preşedintele Florentino Perez, Juventus e optimistă că ar putea să îl cumpere pe Marcelo cu 50 de milioane, cel mult 60, plecând de la două aspecte.

Marcelo lângă Cristiano Ronaldo. Alex Sandro este veriga operaţiunii

Primul este faptul că Marcelo are vechime la Madrid, unde a sosit în vara lui 2007 de la Fluminense, deci nu mai puţin de 11 ani petrecuţi în tricoul lui Real şi normal ar fi ca Florentino Perez să ţină cont de acest lucru şi să îi permită să plece sub clauză. Al doilea ţine de faptul că noul antrenor al lui Real, Julen Lopetegui, deja a arătat că nu îl mai consideră pe brazilianul cu coafură ciudată indispensabil, înlocuindu-l în meciul de la Girona cu francezul Raphael Varane. Marcelo şi-a arătat imediat stupoarea pe reţelele de socializare, dar pentru a nu crea polemici în vestiarul blancos a spus că acceptă orice decizie a antrenorului său în folosul clubului şi al echipei.

Marcelo lângă Cristiano Ronaldo la Juve. Cei doi sunt foarte buni prieteni şi au câştigat foarte multe trofee împreună la Real Madrid
Marcelo lângă Cristiano Ronaldo la Juve. Cei doi sunt foarte buni prieteni

Marcelo a fost primul dintre foştii colegi ai lui Cristiano Ronaldo de la Real care l-a felicitat pentru transferul la Juventus şi care a frapat apoi prin faptul că a început brusc să urmărească site-ul lui Juventus, lucru pe care, evident, nu îl mai făcuse până atunci. Şi un mesaj al lui Cristiano către prietenul său, postat în vară, în care doar că nu îl îndemna direct să vină la Torino, a întărit ideea că o asemenea mutare nu ar fi deloc utopie în iarnă şi ar readuce la aceeaşi echipă pe cei doi prieteni. Real Madrid a plătit o sumă modică în 2007 lui Fluminense, 6,5 milioane de euro, Marcelo având atunci doar 19 ani. La Madrid brazilianul a cucerit nu mai puţin de 19 trofee, o performanţă cu adevărat impresionantă.