Sporturi

Marcelo Rios, fost lider mondial, vorbește despre dopajul în tenis: ”ATP l-a acoperit pe Agassi de cel puțin patru ori”

19.02.2020 | 08:19
Marcelo Rios fost lider mondial vorbeste despre dopajul in tenis ATP la acoperit pe Agassi de cel putin patru ori
Fostul lider mondial, Marcelo Rios, a vorbit despre existența dopajul în tenis și l-a dat ca exemplu pe americanul Andre Agassi
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial, Marcelo Rios, a vorbit despre existența dopajul în tenis și l-a dat ca exemplu pe americanul Andre Agassi.

Marcelo Rios, fost lider mondial, vorbește despre dopajul în tenis

”ATP l-a acoperit pe Agassi de cel puțin patri ori în cazuri de dopaj. De ce a făcut asta? Dacă aceste lucruri s-a descoperi totul s-ar duce de râpă și la mijloc sunt mulți bani”, a declarat Marcelo Rios cu privire la dopajul din tenis.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului spaniol Sport, tenismenul chilian care a fost timp de șase săptămâni pe locul 1 ATP în 1998, consideră că în perioada sa toate jocurile erau făcute să câștige Pete Sampras: ”El a fost întotdeauna pe culoarul bun. Sud-americanii erau mereu acolo unde era mai greu”.

”Noaptea durerile sunt insuportabile”

”În tenis dacă nu măsori 1,90 metri, nu exiști. În afara poziției economice, tenisul nu mi-a adus nimic bun. Am probleme mari de sănătate. Am probleme cu somnul. Ziua e mai bine pentru că fac mișcare, dar noaptea durerile sunt insuportabile”, a încheiat Marcelo Rios.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen chilian ajuns acum la 44 de ani a suferit o nouă intervenție chirurgicală la șold. Marcelo Rios s-a mutat în Statele Unite ale Americii pentru a putea să-și refacă sănătatea.

Rios, primul lider mondial din America de Sud

Marcelo Rios a ajuns numărul 1 ATP fără să câștige vreu turneul de Grand Slam în cariera sa. Chilianul a făcut o singură finală majoră, în 1998, la Australian Open, atunci când a fost învins de cehul Petr Korda.

ADVERTISEMENT

Chilianul a fost primul lider sud-american al clasamentului ATP și a câștigat în cariersa sa 18 titluri, dintre care cinci de Mastrers Series. El mai are în palmares alte 13 finale disputate.

Sharapova, ultimul mare caz de dopaj din tenis

Nu este pentru prima dată când dopajul în tenis devine o discuție serioasă. De altfel, în cartea sa autobiografică publicată în 2009, Andre Agassi a recunoscut că s-a dopat o dată.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare scandal de dopaj din ultimii ani din lumea tenisului a avut-o în centrul atenției pe Maria Sharapova. Rusoaica a fost depistată pozitiv cu meldonium și a fost suspendată 15 luni.

ADVERTISEMENT
Tags: