Fotbal international

Marcelo, şocat de decizia lui Lopetegui: “Nu înţeleg de ce a făcut asta”

27.08.2018 | 11:40
Marcelo socat de decizia lui Lopetegui Nu inteleg de ce a facut asta

Brazilianul Marcelo, intrat pe teren din primul minut al meciului de la Girona, a rămas şocat de decizia antrenorului lui Real Madrid, Julen Lopetegui. Madrilenii au obţinut un succes categoric, scor 4-1, pe terenul celor de la Girona. Putem numi acest rezultat şi 1-0 pentru Real în disputele din acest sezon cu grupările din Catalonia. Karim Benzema pare a-şi regăsit apetitul de gol, reuşind o dublă în acest meci.

Intrat din primul minut, brazilianul Marcelo a rămas fără replică în momentul în care, în minutul 60, antrenorului Julen Lopetegui a decis să îl înlocuiască cu francezul Raphael Varane. O schimbare destul de ciudată, pentru că Marcelo e fundaş stânga, iar francezul este fundaş central. Brazilianul nu şi-a ascuns deloc uimirea şi dezamăgirea, el fiind unul dintre jucătorii de bază ani de zile din garda veche de pe Santiago Bernabeu.

Marcelo, şocat de decizia lui Lopetegui. Spune însă că va respecta ce hotărăşte antrenorul

“Nu înţeleg decizia schimbării, nu am vorbit despre asta (cu Lopetegui) însă respect decizia. Este clar că fiecare jucător vrea să evolueze mereu şi am fost surprins de înlocuire pentru că eram 100% pregătit. Suntem pe drumul cel bun şi vom progresa cu fiecare meci. Am jucat bine astăzi şi am luat cele 3 puncte” – a declarat Marcelo imediat după meci la întrebările reporterilor.

Marcelo nu pare a fi însă singurul caz tensionat din vestiarul lui Real Madrid la acest început de campionat. Antrenorul Julen Lopetegui nu l-a folosit încă nici un minut pe internaţionalul belgian Thibaut Courtois, transferat în această vară de la Chelsea, pentru suma de 40 de milioane de euro şi l-a titularizat în primele două etape tot pe costaricanul Keylor Navas, omul care încasase în uvertura sezonului patru goluri în 120 de minute în Supercupa Spaniei, la Tanger, din partea lui Atletico Madrid.

Courtois, ţinut pe bancă de Keylor Navas

Este evident că această situaţie nu îi convine deloc belgianului, care a venit pe Santiago Bernabeu convins de preşedintele Florentino Perez că el va fi titular incontestabil din acest moment. Iar declaraţiile date de antrenorul Julen Lopetegui după meci pe acest subiect nu au, cu siguranţă, darul de a a-l linişti pe Courtois, ba, dimpotrivă, pentru că antrenorul îi acordă deplin credit costaricanului venit după mondialul din 2014.

Este o situaţie care nu este uşor de înţeles, însă este uşor de explicat. Am nişte opţiuni foarte bune în poartă şi nu există nicio problemă în acea zonă. Vom decide ceea ce e mai bine pentru fiecare meci. Keylor a primit oportunitatea de data aceasta şi s-a descurcat foarte bine.

Se poate ajunge la un conflict Perez – Lopetegui pe tema portarului

Este o competiţie grozavă şi asta ne face să fim mai puternici la capitolul portari. Am câteva gânduri despre aceste lucruri, dar nu le voi împărtăşi. Pe parcursul acestui sezon mă voi uita la soluţii pentru a trata următoarea provocare” .

Marcelo, șocat de decizia lui Lopetegui. Un alt caz este ţinerea pe bară a portarului Courtois, titular fiind Keylor Navas
Marcelo, șocat de decizia lui Lopetegui. Un alt caz este ţinerea pe bară a portarului Courtois

Cu un asemenea răspuns viitorul lui Courtois pe Santiago Bernabeu pare destul de înceţoşat şi nu este exclus ca acum belgianul să fi regretat decizia de a fi plecat de la Chelsea, care l-a păstrat pe cel mai bun prieten al său, căpitanul naţionalei Belgiei, Eden Hazard. Şi acest lucru poate duce la apariţia unui conflict între preşedintele Florentino Perez şi Lopetegui, pentru că primul l-a convins pe Courtois promiţându-i titularizarea.