Fotbal international

Marcelo va juca în returul Chelsea –  Real Madrid din Liga Campionilor. Cine l-a ajutat pe fotbalist să urce în avionul de Londra

04.05.2021 | 17:10
Marcelo va juca in returul Chelsea  Real Madrid din Liga Campionilor Cine la ajutat pe fotbalist sa urce in avionul de Londra
Marcelo
ADVERTISEMENT

Fundașul brazilian Marcelo și oficialii clubului Real Madrid au trăit zile de coșmar după ce fotbalistul, care are și cetățenie spaniolă, fusese desemnat, să fie membru al unei secții de votare, în cadrul alegerilor locale din Madrid, de marți.

Marcelo a avut ghinion pentru că desemnarea membrilor secțiilor de votare se realizează aleator, prin tragere la sorți. Fiind cetățean spaniol încă din 2011, fundașul de bandă al lui Real Madrid era obligat să se prezinte la circumscripția electorală.

ADVERTISEMENT

Oficialii de pe Santiago Bernabeu au încercat, fără succes, să înduplece autoritățile locale, arătând că echipa are un meci extrem de important în semifinalele Ligii Campionilor.

O voluntară s-a oferit să-l înlocuiască

Culmea este că Marcelo nu era nici măcar titular pentru poziția de procesor electoral, brazilianul cu cetățenie spaniolă fiind, conform tragerii la soți, prima rezervă a cetățeanului desemnat inițial.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă nu s-a prezentat, însă, la secția de vot, iar fotbalistul urma să-i preia atribuțiile dacă nu se oferea cea de a doua rezervă, o doamnă în vârstă, să preia ea obligațiile cetățenești, notează Marca. Astfel, Marcelo s-a urcat în aeronava de Londra alături de coechipieri.

În cazul în care ar fi fost obligat să supravegheze procesul electoral, Marcelo ar fi ratat disputa de miercuri, de pe Stamford Bridge, din cauză că urnele urmau să fie deschise până la ora locală 20:00, iar cetățenii care au calitatea de procesor electoral nu au voie să părăsească secțiile până când nu se termină procesul de numărare a voturilor și nu sunt îndeplinite toate protocoalele.

ADVERTISEMENT

Duelul Chelsea – Real Madrid se reia de la scorul de 1-1

În manșa tur cele două echipe a remizat, scor 1-1, ceea ce face ca înfruntarea de la Londra să fie una de totul s-au nimic. Doar o victorie sau un egal cu goluri multe o ajută pe trupa lui Zindedine Zidane, dar Chelsea, în era Thuchel este una dintre cele mai organizate echipe.

Duelul de pe Stamford Bridge are o conotație aparte și dincolo de aspectul pur sportiv. Cele două oponente erau până nu demult membre fondatoare ale Superligii Europene.

ADVERTISEMENT

Speriați de repercursiunile pe care FIFA și UEFA le pregătesc cluburilor care au intenționat să boicoteze Liga Campionilor, oficialii grupării londoneze au anunțat că se retrag din proiectul coordonat tocmai de președintele lui Real Madrid, Florentino Perez.

ADVERTISEMENT