Fotbal international

Marco Asensio, celebrare inedită la golul marcat în Ajax – Real Madrid 1-2! Dedicație pentru familie

14.02.2019 | 09:14
Marco Asensio celebrare inedita la golul marcat in Ajax  Real Madrid 12 Dedicatie pentru familie

Fotbalistul Marco Asensio a celebrat într-un mod inedită golul marcat în meciul Ajax – Real Madrid 1-2, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League. După ce a înscris în finalul jocului golul victoriei pentru ”galactici”, el s-a bucurat imitând modul în care se unge o felie de pâine.

Conform cotidianului Marca, gestul fotbalistului în vârstă de 23 de ani este o dedicație pentru familia sa, fiind în același timp și o amintire din copilărie. Marco Asensio a fost susținut din tribunele stadionului Johan Cruyff de 11 rude, tatăl său, fratele său, bunica sa, trei veri, trei unchi, o mătușă și prietena unuia dintre verișori.

Marco Asensio, celebrare inedită la golul marcat în Ajax – Real Madrid 1-2

În minutul 87, Marco Asensio a marcat golul victoriei în meciul Ajax – Real Madrid 1-2 și a celebrat reușita imitând modul prin care este unsă o felie de pâine cu unt de arahide. Mulți nu au înțeles gestul, dar fotbalistul este un fan al unutului cu arahide din Olanda, țara de origine a mamei sale decedate în 2011. Astfel, rudele sale aflate în tribună au înțeles mesajul transmis de favoritul lor.

Marco Asensio felicitat de Sergio Ramos și Lucas Vazquez după golul marcat în meciul Ajax - Real Madrid
Marco Asensio felicitat de Sergio Ramos și Lucas Vazquez după golul marcat în meciul Ajax – Real Madrid

Marco Asensio s-a născut la Palma de Mallorca, dar a crescut în Olanda alături de mama sa Maria Gertruida Margaretha Willemsem. Fotbalistul revine în fiecare vară în Țara Lalelor pentru a petrece vacanța alături de cei dragi și în special cu bunica sa. El ar fi putut să joace în țara mamei sale, fostul mare atacant Ruud van Nistelrooy încercând să-l aducă la una dintre marile formații olandeze încă din perioada în care nu debutase în La Liga.

Real Madrid a învins Ajax Amsterdam cu scorul de 2-1 și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile de finală ale Champions League. Olandezii au avut un gol anulat în prima repriză la scorul de 0-0, aceasta fiind prima decizie luată cu ajutorul VAR în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi.