Sport

Marco Asensio, acord pentru transferul la PSG. Toate detaliile mutării și când va fi prezentat oficial. Update

După șapte ani magnifici petrecuți pe Santiago Bernabeu, Marco Asensio va pleca de la Real Madrid în această vară și va semna cu PSG.
04.06.2023 | 18:49
Marco Asensio acord pentru transferul la PSG Toate detaliile mutarii si cand va fi prezentat oficial Update
După șapte ani magnifici petrecuți pe Santiago Bernabeu, Marco Asensio va pleca de la Real Madrid în această vară și va semna cu o altă formație de top din Europa. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
04-06-2023
15:54

Acord verbal între PSG și Marco Asensio

Mijlocașul Marco Asensio, care și-a anunțat plecarea de la Real Madrid în această vară, a ajuns la un acord verbal cu PSG.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, fotbalistul spaniol va semna un contract valabil până în vara anului 2027 și va primi un salariu stagional de 10.000.000 de euro, dublu față de cât încasa la Real Madrid.

Contractul dintre cele două părți urmează să fie semna săptămâna viitoare, după ce Marco Asensio își va lua rămas bun de la fanii Realului cu ocazia meciul cu Athletic Bilbao de pe Santiago Bernabeu, din ultima etapă din La Liga.

03-06-2023
12:46

Real Madrid confirmă despărțirea de Marco Asensio

Real Madrid a conformat oficial despărțirea de mijlocașul Marco Asensio. După o perioadă de șapte anu petrecută pe Santiago Bernabeu, internaționalul spaniol va pleca liber de contract.

”Real Madrid dorește să-și exprime recunoștința și afecțiunea pentru Marco Asensio, un jucător care ne-a apărat stema și tricoul timp de șapte sezoane. A ajuns la Real Madrid pe când avea doar 20 de ani și a reușit să intre în istoria clubului nostru ca parte a unei echipe care a jucat în una dintre cele mai de succes perioade.

Marco Asensio a câștigat 17 titluri la Real Madrid: de 3 ori Champions League, de 4 ori Campionatul Mondial al Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, 3 La Liga, o Coupa Spaniei și 3 Supercupe ale Spaniei.

Noi madridiştii nu îi vom uita niciodată cariera şi comportamentul exemplar în tot acest timp. Real Madrid este și va fi mereu casa lui și îi urează lui și familiei mult succes în această nouă etapă”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

Presa spaniolă a anunțat că Marco Asensio și-a dat acordul pentru a merge la PSG unde va primi un salariu de 10.000.000 de euro, dublu față de cât primea la Real Madrid.

Deși nu se afla pe lista jucătorilor de care ”galacticii” ar fi vrut să se despartă, extrema dreaptă în vârstă de 27 de ani s-a săturat să fie rezervă în trupa lui Carlo Ancelotti și a hotărât să-și încerce șansa în altă parte.

Marco Asensio a refuzat-o pe Real Madrid pentru a merge la PSG

Aflat la final de contract cu Real Madrid, Marco Asensio a primit o ofertă interesantă de prelungire, însă a refuzat-o și l-a anunțat pe președintele Florentino Perez că a venit momentul să meargă în altă parte.

ADVERTISEMENT

Conform ESPN, internaționalul spaniol ar fi primit o mărire substanțială a salariului dacă ar fi rămas pe Santiago Bernabeu, însă acesta nu a dorit acest lucru și se pare că se află în negocieri avansate pentru a merge la PSG.

Asensio mai are pe masă propuneri de transfer de la Aston Villa, Juventus Torino și AC Milan, însă cel mai tentant proiect este cel al campioanei din Ligue 1, mai ales că agentul său Jorge Mendes are relații foarte bune cu Luis Campos, directorul sportiv al parizienilor.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul spaniol, care a înțeles că nu va primi mai multe minute dacă va rămâne la Real Madrid, este convins să aleagă PSG și prin prisma faptului că ar fi titular de drept, mai ales că superstarurile Leo Messi și Neymar sunt pe picior de plecare de pe Parc des Princes.

Real Madrid, transferuri ”galactice” pentru sezonul viitor

Se anunță o vară extrem de fierbinte pe axa Real Madrid – PSG. Dacă Marco Asensio va merge în capitala Franței, doi jucători ai parizienilor sunt pe carle să facă drumul invers și să ajungă sub comanda lui Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Primul, și cel mai interesant, este Kylian Mbappe. Starul francez visează din nou să îmbrace tricoul ”blanco”, dar președintele Florentino Perez este încă supărat după refuzul din vara trecută și i-a transmis condițiile în care se poate face mutarea.

Cel de-al doilea este mijlocașul italian Marco Verratti, dorit cu insistență de Carlo Ancelotti. Fotbalistul se află în conflict cu oficialii și cu suporterii de la PSG, fiind nemulțumit de felul în care aceștia s-au comportat cu Messi.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, plecarea lui Marco Asensio ar putea să nu fie o pierdere prea mare pentru Real Madrid, mai ales că ”galacticii” ar fi încheiat negocierile pentru transferul mijlocașul englez Jude Bellingham de la Borussia Dortmund, pentru care va plăti 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: