Fotbal intern

Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo! Pe câţi ani a semnat fundaşul şi ce număr va purta

10.08.2018 | 15:19
Marco Ehmann sa inteles cu Dinamo Pe cati ani a semnat fundasul si ce numar va purta

Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo. Fundaşul central de 18 ani a semnat vineri un contract cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cu toate că s-a antrenat din martie alături de “câini”, mutarea a putut fi oficializată abia după cinci luni pentru că nu a putut să se înscrie la un liceu din Bucureşti. Anunţul achiziţiei a fost făcut pe site-ul oficial al echipei care ocupă în prezent locul opt în Liga 1 Betano.

“FC Dinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial transferul internaționalului Marco Ehmann (18 ani) la clubul din Ștefan cel Mare. Fundaș central, cu dublă cetățenie, română și germană, Marco Ehmann și-a început cariera la Academia Spaichingen și a mai evoluat pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) și Karlsruher (2017-2018). Intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Florin Bratu în cantonamentul de la Săftica, Marco Ehmann a semnat un contract cu FC Dinamo București până la 30 iunie 2024”, au anunţat dinamoviştii pe site-ul oficial al clubului.

Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo

Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo. Fotbalistul de 18 ani va purta tricoul cu numărul cinci la formaţia antrenată de Florin Bratu. În sezonul trecut, fundaşul cu dublă cetăţenie, română şi germană, a evoluat în 20 de meciuri pentru Karlsruher în Bundesliga U19.

La sfârşitul lunii iunie, Marco Ehamann s-a accidentat la un antrenament al echipei şi a plecat în Germania, unde a început un program de recuperare. “M-am accidentat la spate după un antrenament. Am plecat în Germania la doctorul meu, unde am început un program de recuperare. Nu e ceva grav. În mod normal, mă întorc la Bucureşti sâmbătă şi voi reveni la antrenamentele echipei duminică”, declara atunci fundaşul de 18 ani.

Marco Ehmann a bifat nouă selecţii pentru reprezentativele U19 și U18 ale României. În această săptămână a evoluat pentru echipa națională U19 a României în meciurile amicale cu Israel, disputate la Mogoșoaia. În martie, când a fost adus la Dinamo, Florin Bratu a anunţat că fundaşul este pariul lui. “El încă este minor. Face 18 ani în luna august, trebuie să rezolvăm acum toate detaliile, să îi găsim şcoală aici, să aibă un tutore, pentru că părinţii lui stau în Germania. Cred că o să le rezolvăm pe toate în cel mai scurt timp. E pariul meu”. Fotbalistul a jucat timp de doi la echipa U17 a Borussiei Dortmund, unde a fost căpitan al echipei, apoi a fost cedat la Karlsruhe, la care a evoluat din vara anului trecut şi până în martie, când şi-a reziliat angajamentul

Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo şi a fost prezentat oficial
Marco Ehmann s-a înţeles cu Dinamo şi a fost prezentat oficial