Marco Giampaolo, oficial antrenor la Milan. A atras cu jocul său mereu ofensiv

Sorin Dumitrescu    Claudiu Melinte   
în Serie A
19/06/2019, 23:22
Marco Giampaolo, oficial antrenor la Milan. A atras cu jocul său mereu ofensiv GALERIE FOTO
Marco Giampaolo este noul antrenor la Milan

AC Milan a anunțat miercuri seară numele celui care i-a luat locul uji Gennaro Gattuso pe bancă. Este vorba, așa cum s-a comentat foarte mult în utltima vreme, despre Marco Guiampaolo, 51 de ani, care vine de la Sampdoria și care a fost de la bun început opțiunea noului director tehnic, fosta mare legendă a rossonerilor, Paolo Maldini.

Marco Giampaolo a devenit antrenor la Milan

Marco Giampaolo a semnat pentru două sezoane, cu drept de opțiune pentru al treilea, iar prima întâlnire cu echipa o va avea pe 9 iulie, când este programată reunirea lotului. Salariul este de 2 milioane euro pe sezon. Paolo Maldini a declarat că este foarte încântat că va colabora cu unul dintre cei mai buni antrenori din fotbalul italian și este convins că Milan va juca un fotbal de calitate.

Milan a făcut până acum o singură achiziție, mijlocașul bosniac Rade Krunic, de la retrogradata Empoli, care a costat 8 milioane de euro și pe care Giampaolo îl cunoaște bine, pentru că înainte de Sampdoria a pregătit pe Empoli. Așadar, deși nu era încă numit oficial, Milan a făcut prima mutare după indicațiile celui pe care îl dorea pe bancă.

Marco Giampaolo a fost de la început alegerea directorului tehnic Paolo Maldini

Nu are la dispoziție un superbuget de transferuri

Un alt jucător pe care Giampaolo ar dori să îl aducă la Milano este portughezul Torreira, de la Sampdoria, de unde pe listă se află și Defrel, însă nu va fi deloc ușor, pentru că Sampdoria cere foarte mulți bani și cum rossoneri au ratat obiectivul prezenței în grupele viitoarei ediții a Champions League și patronatul american a limitat serios bugetul de transferuri.

Și pentru Marco Giampaolo obiectivul este clar. Clasarea la finalul viitoarei ediții a Serie A cel puțin pe locul 4, adică accesul în grupele Champions League. Este un obiectiv obligatoriu, pentru că încă o ratare ar aduce pierderi financiare uriașe clubului și ar da mult în urmă toate proiectele optimsite ale lui Paolo Maldini și Zvonimir Boban, oamenii care trebuie să îl ajute pe Giampaolo în munca sa.

Închide ×