Fotbal international

Marco van Basten, atac devastator la adresa UEFA: „E în lesa cluburilor bogate”

04.05.2020 | 17:27
Marco van Basten atac devastator la adresa UEFA E in lesa cluburilor bogate
ADVERTISEMENT

Fostul Balon de Aur, legendă a Milanului și a naționalei Olandei, Marco van Basten, a lansat un atac devastator la adresa UEFA, dar totodată a desființit și decizia federației din Țările de Jos de a îngheța sezonul și a nu desemna echipa campioană.

Marco van Basten nu iartă pe nimeni

“E o hotărâre incredibilă, imposibil de imitat. Nu-mi pasă că AZ intră acum în Ligă, sau Ajax, sau PSV, și cine retrogradează sau nu.

ADVERTISEMENT

Mă interesează însă cum definitivezi lucrurile. Și cred că alegerea KNVB e de neînțeles. – tună și fulgeră cel poreclit Cerbul din Utrecht în incendiarul interviu acordat cotidianului Algemeen Dagblad.

Ia apărarea lui Utrecht

“Cum poți prevedea sfârșitul unei competiții, când echipele nici măcar nu disputaseră același număr de meciuri? Poate cineva explica asta?”

ADVERTISEMENT

A fost oarecum de așteptat acest atac al lui van Basten,  referindu-se la situația lui FC Utrecht, care avea o restanță de jucat și golaveraj superior lui Willem, dar Willem a primit ultimul bilet de Europa, pentru că era mai sus în ierarhia Eredivisie!

Federația e aservită UEFA

“Ca și cum liga 2019-2020 nu ar fi existat. Nu exista o altă cale, în opinia mea. Chiar dacă și în această situație ar fi fost cluburi nemulțumite. Dacă ar fi fost așa, PSV i-ar fi luat locul lui AZ în preliminariile CL”. 

ADVERTISEMENT

Fosta glorie a Portocalei mecanice l-a luat în vizor și pe Eric Gudde, directorul executiv al federației din Țările de Jos, pe care îl acuză că ascultă de ordinele venite de la UEFA. van Basten are gloanțe și pentru reprezentanții forului european.

UEFA face jocurile cluburilor bogate

“Știu ce e în spate. KNVB face doar ce dictează UEFA, cum se întâmplă cu toate federațiile. Iar UEFA are un mod nepotrivit de a se implica în deciziile federațiilor naționale. De ce? Pentru că e ținută în lesă de cluburile bogate europene. Totul e legat de bani, bani, bani.

ADVERTISEMENT

“UEFA încearcă să joace rolul șefului, dar nu are ce căuta în competițiile naționale. KNVB ar fi trebuit să se opună. Să spună: «E decizia noastră». Dar nu a îndrăznit” 

ADVERTISEMENT