Sport

Marco Verratti nu are dubii: ”Cea mai mare nedreptate pe care am suferit-o a fost cu Barca!”

Într-un interviu acordat presei franceze, mijlocașul lui PSG, Marco Verratti, spune că PSG pierdea oricum meciul cu Barcelona, din 2017, dar, cu VAR și un arbitru nepărtinitor, remontada catalană nu se mai producea.
23.05.2022 | 18:35
Marco Verratti nu are dubii Cea mai mare nedreptate pe care am suferito a fost cu Barca
Pentru Marco Verratti, meciul contra Barcelonei, din primăvara lui 2017, rămâne cel mai dureros moment în Liga Campionilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se trage linie în Ligue 1 în acest weekend, iar Marco Verratti, cel mai vechi jucător din lotul lui PSG, a fost invitat să vorbească despre această stagiune. Încă una în care echipa sa nu a reușit să triumfe în Liga Campionilor. Pentru el însă, nu eliminarea contra lui Real Madrid este dureroasă, ci alte două momente. Pe care le consideră mari nedreptăți.

”Nu este doar una”, spune Marco Verratti, întrebat de momentele în care parizienii au fost nedreptățiți

La 29 de ani, Marco Verratti a adunat deja, vă vine să credeți sau nu, zece sezoane în tricoul lui PSG. Și, evident, este omul care a prins toate momentele în care parizienii și-au văzut spulberat visul de a câștiga Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, cel mai aproape au fost în ediția ”Covid”, 2019-2020. Atunci când au jucat finala, cedând la limită, 0-1, contra lui Bayern Munchen. Învinși de un fost jucător al lui PSG, Kingsley Coman.

Însă, pentru el, momentul cel mai dureros este cel din martie 2017. După 4-0 la Paris, FC Barcelona se impunea cu 6-1 pe Camp Nou. Cu trei dintre goluri marcate în  minutele 88, 90+1 și 90+5.

ADVERTISEMENT

Iar golul de 5-1, a venit după un penalty acordat de germanul Deniz Aytekin la un plonjon al lui Luis Suarez. Aceasta după ce, anterior, nu tratase cu aceeași monedă o infracțiune a lui Mascherano asupra lui Di Maria.

”În acea noapte, orice s-ar fi întâmplat, am fi pierdut jocul, cu 3 sau 4-1, cu siguranță. Dar cu un alt arbitru și VAR, nu am fi luat niciodată 6-1.

ADVERTISEMENT

E cea mai mare nedreptate pe care am suferit-o vreodată , a fost foarte dureros”, spune Verratti, potrivit AS, care citează interviul său din Le Parisien.

Mai mult, mijlocașul italian spune că, doi ani mai târziu, a fost invers. ”Nu este doar una. Un at meci dureros este cel care s-a jucat împotriva lui Manchester United (n.r.înfrângerea cu 1-3, pe 6 martie 2019). Pentru că s-a întâmplat în anul în care a fost introdus VAR.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna se întâmplă ceva împotriva noastră. Fără VAR , nimeni de pe teren nu ar fi văzut nimic, nimeni nu ar fi spus nimic (despre hențul lui Kimpembe în careu)… Hai, să ne oprim la acele două nedreptăți”, afirmă acesta.

”Nu mai plecam de pe stadion”

În ceea ce privește eliminarea din această stagiune, suferită în fața lui Real Madrid, Marco Verratti spune: ”La acest nivel, în Liga Campionilor, sunt jocuri în care totul se poate întâmpla foarte repede. Și Real a repetat-o ​​împotriva lui Chelsea și Manchester City”.

Evident, nu a scăpat ocazia să vorbească și despre fani. Cu atât mai mult cu cât aceștia au avut o reacție dură după eliminarea în fața Realului.

”Madrid este o echipă care este obișnuită să joace aceste jocuri și să sufere. Aici, la Paris, uneori uităm că trebuie să suferi pentru a câștiga. Și asta este ceva ce trebuie să înțelegem împreună: jucătorii, clubul și suporterii.

Suntem pe teren și există această atmosferă în jurul nostru, acea presiune de a câștiga întotdeauna cu 3, 4 sau 5-0. Dar fotbalul nu mai este așa. Nu mai sunt echipe mici în Liga Campionilor”, afirmă italianul.

În plus, acesta se arată dispus să vorbească cu fanii lui PSG după ce s-a întâmplat în acest sezon: “Nu am nicio problemă cu asta. Dacă e o discuție precum cea de azi, calmă și respectuoasă, da. Știu că fanii își cheltuiesc banii pe abonamente, pe deplasări…

Deci au dreptul să aplaude, să fluiere la finalul jocurilor , dar dacă vrem să creștem împreună, nu trebuie să aruncăm totul la gunoi.

E dureros, dar ne-a eliminat Madrid, o echipă mare. Imaginează-ți dacă o făcea Villarreal. Dacă ni se întâmpla ceea ce a pățit Bayern Munchen, nici nu am fi părăsit stadionul! ”.

Viitorul? Verratti este optimist. ”Trebuie să fim uniți pentru a ne îndeplini visul. Știu că Parisul va deveni cel mai bun club din lume. Avem nevoie doar de timp” .

 

ADVERTISEMENT
Tags: