News

Marcos Leonardo, noua senzație a lui Santos! Cine este „noul Neymar” care are clauză de 100 de milioane. Video

21.11.2020 | 11:40
Marcos Leonardo noua senzatie a lui Santos Cine este noul Neymar care are clauza de 100 de milioane Video
ADVERTISEMENT

Marcos Leonardo este „noul Neymar” al brazilienilor de la FC Santos, la doar 17 ani are deja o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, fiind unul dintre cei mai promițători tineri jucători ai Braziliei.

La echipele de tineret ale lui Santos a marcat în cei șase ani peste o sută de goluri, dintre care două la echipa mare și deja le calcă pe urme unor jucători precum Neymar, Gabigol sau Rodrygo.

ADVERTISEMENT

La doar 17 ani, Marcos Leonardo este în lotul Braziliei U17, iar atacantul a marcat deja pentru Santos în campionat, dar și în Copa Libertadores, chiar de la primul meci, fiind al șaselea cel mai tânăr marcator din istoria competiției.

Marcos Leonardo i-a bătut recordul lui Neymar la FC Santos, după ce a înscris peste 100 de goluri și are o clauză de reziliere record

Marcos Leonardo abia a împlinit 17 ani în luna mai, dar a jucat deja 12 partide pentru FC Santos, dintre care nouă în campionat, două în Cupa Libertadores și una în Cupa Braziliei, iar toată Brazilia e cu ochii pe puștiul-minune.

ADVERTISEMENT

Marcos s-a născut la Itapetinga, în nord-estul Braziliei, iar primii pași în fotbal i-a făcut sub ochii tatălui său, prin programul „Atleți pentru Hristos”, care viza copii săraci din mediile defavorizate ale țării. Deș nu avea nici măcar 11 ani, Leonardo a impresionat și a trebuit să se mute cu familia la mai bine de 1600 de km și să vină la Santos, unul dintre cele mai mari cluburi din Brazilia.

Gustavo Roma, antrenorul U13 al lui Santos, a simțit imediat potențialul uriaș al lui Marcos Leonardo, mai ales că la 11 ani deja juca cu cei cu doi ani mai mari: „Am remarcat un simț al golului extraordinar, era foarte oportunist și mereu se poziționa excelent. Are o intuiție excelentă, mobilitate și joacă mereu la intensitate maximă.”, l-a caracterizat acesta.

ADVERTISEMENT

Marcos Leonardo, unul dintre cei mai tineri marcatori din istoria Copa Libertadores, alături de Rodrygo și Ronaldo Nazario

După o creștere fulimantă în ultimii ani, în luna iulie a fost promovat la prima echipă, la doar 17 ani, iar managerul Jesualdo Ferreira îl numea „bijuteria academiei lui Santos”. A debutat la doar o lună distanță, în meciul cu Sport Recife, iar la al cincilea meci deja aducea prima victorie pentru Santos, după ce a înscris pentru 3-2 cu Goias.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mlsa (@marcosleonardo09)

Al doilea său gol, a venit într-un mod aproape identic, doar că de data asta a înscris în Copa Libertadores, în minutul 90 al meciului câștigat cu Defenca y Justicia, scor 2-1 și a intrat într-o grup select de jucători, la doar 17 ani și 173 de zile, al șaselea cel mai tânăr marcator din istoria competiției sud-americane, peste Neymar și alături de Rodrygo sau legenda Braziliei, Ronaldo Nazario de Lima.

ADVERTISEMENT

Noul manager al lui Santos, Cuca, este de asemenea vrăjit de talentul său, dar în același timp încearcă să îl menajeze și să nu pună presiune pe Marcos Leonardo, care putea deveni în scurt timp noul număr 9 al naționalei Selecao: „Bineînțeles, Marcos va fi un mare jucător, dar are doar 17 ani. Crește în fiecare zi din punct de vedere mental și fizic. Nu putem arunca în luptă un tânăr ca el și să ne așteptăm să conducă echipa”, a mai spus Cuca.

 

ADVERTISEMENT
Tags: