Fotbal international

Marcus Rashford, primul penalty bătut la Man United: “Nicio emoție. E lucrul pe care-l exersezi zilnic la antrenament”

07.03.2019 | 11:48
Marcus Rashford primul penalty batut la Man United Nicio emotie E lucrul pe carel exersezi zilnic la antrenament

Marcus Rashford a cerut să bată penalty-ul care a calificat-o pe United în al patrulea minut de prelungiri al returului din optimile Champions League de la Paris. Omul care marcase până atunci de două ori,  belgianul Romelo Lukaku, nu a încercat nici un moment să ia mingea în mâini și să își asume responsabilitatea execuției.

Marcus Rashford a cerut să bată penalty-ul calificării lui United

Lukaku tocmai avusese în weekend un conflict verbal cu Paul Pogba în finalul meciului de campionat cu Southampton, francezul executând și ratând un 11 metri, pe care ar fi dorit belgianul să îl tragă, pentru a semna un hat-trick. Acum însă uriașul din atacul lui United nu a manifestat nici cea mai mică intenție de a executa, deși iarăși putea realiza hat-trick-ul.

Rashford nu mai bătuse niciodată un penalty pentru Manchester United, dar fusese unul dintre jucătorii englezi care au transformat de la punctul cu var în meciul cu Columbia, de la turneul final al CM, în care calificarea s-a decis după loviturile de departajare. Mai bătuse penalty doar la naționala U21 a Angliei și la echipa de tineret a lui United în UEFA Youth League.

Marcus Rashford a spus că asta fece zilnic la antrenament, și nu a avut emoții
Marcus Rashford a spus că asta fece zilnic la antrenament, și nu a avut emoții

Nu l-a speriat nici faptul că l-a avut în față pe Gigi Buffon

După meci, Rashford a povestit cum au fost acele momente. “Toată lumea își pierduse capul. Ei erau prăbușiți pe gazon, nu le venea să creadă că pot fi eliminați, la noi nimeni nu voia să execute. Și atunci am cerut eu mingea și am zis că asta e ceea ce exersăm în fiecare zi la antrenament, deci nu am de ce să am emoții.

Cel mai greu moment a fost până arbitrul a făcut ordine și a fluierat să execut. Pentru că până atunci au fost minute bune în care ei au încercat să îl convingă că greșește și minutele acelea puteau da peste cap pe absolut oricine. Mi-am păstrat însă mintea lucidă și când m-am îndreptat spre minge am fost foarte sigur pe mine, chiar dacă în fața mea era un mare portar ca Buffon”.