Sport

Un star al naționalei Angliei a fost decorat de familia regală. Cum a ajutat în timpul pandemiei de COVID-19

Marcus Rashford, decarul naționalei Albionului, a fost decorat de către Prințul William pentru lupta împotriva foametei la copiii din familii defavorizate.
16.11.2021 | 10:22
Un star al nationalei Angliei a fost decorat de familia regala Cum a ajutat in timpul pandemiei de COVID19
ADVERTISEMENT

Atacantul de 24 de ani lui Manchester United evaluat conform transfermarkt la 85 de milioane de euro a avut onoarea de a fi decorat chiar de către Prințul William.

Decarul naționalei Angliei a primit disctincția de la ducele de Cambridge într-o ceremonie la celebrul castel Windsor.

ADVERTISEMENT

Starul lui United, Marcus Rashford, decorat de Prințul William

Marcus Rashford a primit „Ordinul Imperiului Britanic” datorită serviciilor sale aduse în timpul pandemiei de COVID-19.

Marcus Rahsford, decorat de Prințul William
Marcus Rahsford, decorat de Prințul William.

Anunțul a fost făcut chiar de către casa regală, pe pagina oficială de Instagram a Prințului William și a Ducesei de Cambridge.

ADVERTISEMENT

Celebrul fotbalist este un adevărat ambasador al Angliei în lupta împotriva malnutriției la copii neprivilegiați. Jucătorul „diavolilor roșii” a donat sume importante de bani și s-a luptat pentru a face cunoscută această cauză.

Marcus Rashford a luptat tot timpul împotriva rasismului și a susținut tinerii

Marcus Rashford este la Manchester United de la vârsta de șapte ani de zile iar de-a lungului carierei sale a susținut permanent lupta împotriva rasismului și a sprijinit tinerii și oamenii dezavantajați.

ADVERTISEMENT

Rashford a vorbit în martie 2020 despre pericolul în care se află copiii din familii defavorizate care au suferit în pandemie din cauza închiderii școlilor și care practic li se interzicea dreptul la educații, neavând resurse pentru a participa online la cursuri.

Astfel, a promovat o campanie în Regatul Unit pentru a se asigura că niciun copil vulnerabil nu va fi înfometat. Eforturile sale au condus la schimbarea strategiei guvernului britanic cu privire la voucherul pentru mesele elevilor.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Marcus Rashford: „Încerc să le ofer copiiilor ceea ce eu nu am avut în copilărie”

Starul lui Manchester United a avut un discurs emoționant la finalul ceremoniei și a spus că ar vrea să îi ofere acest ordin mamei sale, Melanie Mayard, care l-a crescut împreună cu ceilalți patru frați, în timp ce lucra pe salariu minim pe economie.

Mama lui Marcus Rashford este de asemenea implicată puternic în lupta împotriva săraciei și lipsei hranei din familiile defavorizate.

Marcus Rashford a explicat motivele care l-au împins să lupte pentru această cauză: „Se pare că se întâmplă multe, dar pentru mine, ca să o spun în cel mai simplu mod cu putință, încerc să le ofer copiiilor lucruri pe care eu nu le-am avut când eram copil”.

ADVERTISEMENT