Premier League

Marcus Rashford, doctor onorific al Universității din Manchester. E cea mai tânără persoană care primește acest titlu

15.07.2020 | 12:32
Marcus Rashford doctor onorific al Universitatii din Manchester E cea mai tanara persoana care primeste acest titlu
ADVERTISEMENT

Atacantul Marcus Rashford va primi titlul de doctor onorific al Universității din Manchester pentru campania sa împotriva sărăciei infantile.

Rashford, în vârstă de 22 de ani, a făcut o campanie pentru ca guvernul să permită unui număr de aproximativ 1,3 milioane de copii să primească bonuri de masă şcolare gratuite în vacanţa de vară.

ADVERTISEMENT

El este ajutat și de premierul Boris Johnson, care s-a răzgândit și va ajuta familiile sărace din Anglia, în campania atacantului lui Manchester United împotriva sărăciei.

Universitatea din Manchester îi acordă titlul de doctor onorific lui Marcus Rashford

Marcus Rashford a strâns 20 milioane de lire sterline pentru a hrăni trei milioane de copii pe săptămână în Marea Britanie, prin intermediul organizației de caritate Fareshare, iar pentru implicarea sa Universitatea din Manchester îi va acorda titlul de docctor onorific.

ADVERTISEMENT

”Este o mândrie pentru mine şi familia mea. Când te uiţi la marile nume cărora le-au fost acordate acest doctorat în trecut, este incredibil. Mai avem un drum lung în lupta pentru combaterea sărăciei copiilor din această ţară, dar primirea recunoaşterii din oraşul tău înseamnă mult”, a spus Rashfor, conform BBC.

Titlul de doctor onorific reprezintă cea mai mare distincţie pe care universitatea o poate acorda. Legendele lui Manchester United, Sir Alex Ferguson şi Sir Bobby Charlton, au primit anterior acest titlu din partea universităţii.

ADVERTISEMENT

Marcus Rashford, care a fost propus și pentru a fi făcut cavaler al Coroanei Britanice și pentru titlul de personalitatea sportivă a anului, crede că niciun copil nu ar trebui să se culce flămând și le-a adresat o scrisoare emoționantă politicienilor din Marea Britanie pentru a combate sărăcia.

Fotbalistul a recunoscut că a crescut în sărăcie într-o suburbie a Manchesterului și, deși mama sa muncea pentru a le putea oferi cel puțin o masă pe zi, fără ajutorul alimentar primit de la școală probabil că nu ar fi răzbit în viață.

ADVERTISEMENT

Manchester United este implicată într-o bătălie extrem de dură în Premier League pentru a prinde unul din primele patru locuri care asigură participarea în sezonul viitor al Champions League. Dacă nu vor reuși, consecinţele se vor răsfrânge şi asupra contractului de sponsorizare cu Adidas.

ADVERTISEMENT