Fotbal international

Marcus Rashford, printre cei mai influenți tineri din lume. Atacantul lui United, inclus într-o categorie selectă

19.02.2021 | 17:42
Marcus Rashford printre cei mai influenti tineri din lume Atacantul lui United inclus intro categorie selecta
ADVERTISEMENT

Marcus Rashford, atacantul lui United, a ajuns printre cei mai influenți tineri din lume, după ce a fost inclus într-o categorie selectă de revista Time. Fotbalistul a ajuns în Top 100 la această categorie, numele său fiind anunțat de Lewis Hamilton, multiplu campion mondial în Formula 1.

Atacantul lui Manchester United provine dintr-o familie fără posibilități financiare, însă, a reușit să atingă succesul după ce și-a construit o cariera în fotbalul profesionist.

ADVERTISEMENT

După ce a ajuns să fie selecționat și la prima reprezentativă a Angliei, Rashford nu a uitat de unde a plecat, a început să se implice activ în acțiuni caritabile și în lupta de ajutorare a celor vulnerabili.

Marcus Rashford, printre cei mai influenți tineri din lume. A fost inclus într-o categorie selectă

Marcus Rashford a fost inclus în Top 100 cei mai influenți tineri de pe planetă, iar anunțul a fost făcut pentru revista Time de către marele pilot de Formula 1, Lewis Hamilton. Pe coperta revistei Time a apărut poza fotbalistului, o onoare de care au mai avut parte doar câțiva sportivi de-a lungul timpului, Lionel Messi, LeBron James sau Roger Federer.

ADVERTISEMENT

“În 2020, Marcus și-a depășit talentul de fotbalist și a contribuit activ în a rezolva o problemă națională: foametea din rândul copiilor. Marcus a fost alături de cei mai vulnerabili din societatea noastră și și-a folosit platformele și influența pentru a genera o schimbare pozitivă.

A inspirat mulți oameni și i-a adus alături de el în această misiune, iar în final și-a cimentat statutul de model. Determinarea, rezistența și perseverența lui au reprezentat o veritabilă sursă de inspirație. Abia aștept să văd cum va continua această muncă importantă”, a declarat Lewis Hamilton în Time.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Manchester United, activ în combaterea foametei

Marcus Rashford s-a implicat activ în combaterea foametei, iar principalul motiv pentru care a ales să se implice a fost copilăria grea și plină de încercări pe care a avut-o la rândul său. Declară că nimeni nu l-a ajutat în acea perioadă și consideră că în momentul de față cei care dispun de resurse financiare ar trebui să îi urmeze calea.

“Întodeauna, cei pe care îi ajut țin să îmi mulțumească și sunt recunoscători. Chiar îmi spun ca nu pot sa înțeleg sau să realizez cât de mult înseamnă pentru ei acest lucru. Este adevărat într-un fel pentru că mama mea nu a primit niciodată un astfel de ajutor și nu am cum să îmi imaginez care este reacția.

ADVERTISEMENT

Sunt lucruri bine făcute și asta mă motivează să devin și mai implicat pe viitor. Am fost crescut într-o manieră astfel încât sa cer ajutor de la persoanele care ajută, iar acțiunile mele încearcă să atragă atenția tuturor care dispun de resurse sa facă la fel”, a declarat Marcus Rashford.

 

ADVERTISEMENT