Fotbal international

Și premierul Boris Johnson se implică în acțiunea lui Marcus Rashford împotriva sărăciei în rândul copiilor: „Asta e Anglia anului 2020”

16.06.2020 | 15:13
Și premierul Boris Johnson se implică în acțiunea lui Marcus Rashford împotriva sărăciei în rândul copiilor: „Asta e Anglia anului 2020”
Și premierul Boris Johnson se implică în acțiunea lui Marcus Rashford împotriva sărăciei în rândul copiilor: „Asta e Anglia anului 2020”. Sursă foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Manchester United, Marcus Rashford, se implică tot mai mult în lupta împotriva sărăciei în rândul copiilor și atrage atenția că numărul acestora este în creștere.

Conform cotidianului britanic The Sun, internaționalul englez în vârstă de 22 de ani, le-a adresat o scrisoare emoționantă politicienilor din Marea Britanie în care le cere să combată sărăcia în rândul copiilor.

Fotbalistul le-a transmis politicienilor că eliminarea tichetelor de masă pentru copii în perioada vacanței va crește numărul celor care vor suferi din cauza sărăciei și a foametei.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 iunie, ora 15:13 / Marcus Rashford este ajutat și de premierul Boris Johnson, care s-a răzgândit și va ajuta familiile sărace din Anglia, în campania atacantului lui Manchester United împotriva sărăciei.

„Nici nu știu ce să zic! Priviți ce am reușit să facem. Asta este Anglia anului 2020!”, a fost mesajul lui Marcus Rashford pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Marcus Rashford se luptă pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor

”Guvernul a adoptat o abordare a economiei și vă rog să extindeți aceeași gândire și pentru protejarea tuturor copiilor vulnerabili din toată Anglia”, și-a început Marcus Rashford scrisoarea.

În lupta sa pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor, Marcus Rashford le-a cerut guvernanților să reconsidere decizia de a anula bonurile alimentare pe perioada vacanței de vară și să garanteze prelungirea acestui program.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este Anglia în 2020 și aceasta este o problemă care necesită asistență urgentă. Vă rog, în timp ce ochii națiunii sunt asupra voastră, faceți ca protejarea vieții unora dintre cei mai vulnerabili să fie o prioritate”, a scris jucătorul lui Manchester United.

”Vara aceasta ar fi trebuit să fie plină de mândrie, iar părinții și copiii să fluture steagurile la meciurile de fotbal. Dar, în realitate, stadionul Wembley ar putea fi umplut de copiii care au fost nevoiți să sară mesele în timpul închiderii școlilor”, a mai notat Rashford.

ADVERTISEMENT

Rashford a recunoscut că nu ar fi rezistat doar cu ce câștiga mama sa

”În timp ce stomacul lor este gol, mă întreb dacă acești 200.000 de copii vor fi vreodată suficient de mândri de țara lor pentru a-și trage într-o zi tricoul echipei naționale a Angliei și pentru a cânta imnul național în tribune”, a punctat el.

Marcus Rashford, care a fost propus pentru a fi făcut cavaler al Coroanei Britanice și pentru titlul de personalitatea sportivă a anului, crede că niciun copil nu ar trebui să se culce flămând.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a recunoscut că a crescut în sărăcie într-o suburbie a Manchesterului și, deși mama sa muncea pentru a le putea oferi cel puțin o masă pe zi, fără ajutorul alimentar primit de la școală probabil că nu ar fi răzbit în viață.

De curând, Marcus Rashford a strâns 20 milioane de lire sterline pentru a hrăni trei milioane de copii pe săptămână în Marea Britanie, prin intermediul organizației de caritate Fareshare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri