Sport

Marcus Rashford, ținta atacurilor rasiste ale spaniolilor după finala Europa League. Manchester United a reacționat imediat

Atacantul lui Manchester United, Marcus Rashford, a trăit un veritabil coșmar, miercuri noapte. Zeci de insulte cu tentă rasială i-au fost trimise de fanii lui Villarreal.
27.05.2021 | 09:44
Marcus Rashford tinta atacurilor rasiste ale spaniolilor dupa finala Europa League Manchester United a reactionat imediat
ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 23 de ani a fost ținta preferată a suporterilor spanioli care, în euforia succesului au uitat că sportul este, sau ar trebui să fie, guvernat de fair-play.

Atacantul lui Man United susține că a fost chiar amenințat de fanii iberici și a reacționat printr-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Marcus Rashford, dezgustat de reacția fanilor spanioli

Atacantul de 23 de ani a evoluat pe întreaga durată a finalei Europa League dintre Manchester United și Villarreal, pierdută de englezi după executarea loviturilor de departajare.

Ca și cum gustul amar al eșecului nu ar fi fost îndeajuns, fotbalistul a trebuit să suporte și jignirile suporterilor echipei spaniole care i-au umplut conturile de socializare cu mesaje care mai de care mai oribile.

ADVERTISEMENT

”Până acum, cel puțin 70 de insulte cu tentă rasială primite pe conturile mele de socializare. Pentru cei care încearcă să mă facă să simt și mai prost, mult succes! 

Sunt și mai indignat fiindcă unul dintre agresori mi-a lăsat în inbox un munte de emoji format din maimuțe.

ADVERTISEMENT

El e profesor de matematică și îi învață pe copii, dar poate abuza rasial în mod liber, fără consecințe”, a reacționat fotbalistul.

Manchester United, solidară cu Marcus Rashford și ceilalți jucători jigniți

Cum era de așteptat oficialii finalistei Europa League au reacționat imediat și au solicitat fanilor de bună credință raportarea celor care i-au insultat pe fotbaliștii lui Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

”După finala Europa League, jucătorii noștri au fost subiectul unor abuzuri rasiste dizgrațioase. Dacă vedeți orice formă de abuz sau discriminare, luați act și raportați-le”, a postat Manchester United, pe contul oficial de Twitter.

Marcus Rashford nu este la prima experiență de acest fel. Ultimul episod s-a consumat în luna ianuarie, după un meci Arsenal – Manchestr United, 0-0. Atunci, fanii lui Arsenal l-au jignit pe fotbalistul naționalei Angliei.

”Umanitatea și rețelele sociale se află în cea mai urâtă perioadă. Sunt un bărbat negru și sunt mândru de asta în fiecare zi. Nimeni sau niciun comentariu nu mă face să mă simt diferit.

Îmi pare rău dacă așteptați o reacție dură, dar pur și simplu nu o veți obține de la mine. Nu voi publica capturile cu mesajele. Ar fi un gest iresponsabil din partea mea”, a reacționat Rashford, după meciul amintit.

ADVERTISEMENT