Fotbal international

Marcus Rashford, următorul superstar mondial al fotbalului. Își lansează brandul în SUA

28.07.2020 | 09:49
Marcus Rashford urmatorul superstar mondial al fotbalului Isi lanseaza brandul in SUA
ADVERTISEMENT

Marcus Rashford, 22 de ani, este unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Manchester United. A apărut pe scena fotbalului la numai 17 ani, surpinzând pe toată lumea cu goluri la debut În Europa League şi Premier League.

Acum, este unul dintre staturile fotbalului englez şi, poate, chiar european. Dar tânărul fotbalist are planuri ambiţioase şi vrea să devină un superstar mondial.

ADVERTISEMENT

În perioada pandemiei, când toate competiţiile au fost oprite, Rashford s-a ocupat mai mult de propria imagine şi de modul prin care o poate valorifica.

Rashford, a patra stea din fotbalul european de la Roc Nation

În urmă cu ceva timp, englezul a semnat un contract de impresariat cu Roc Nation, agenţia cunoscutului rapper Jay-Z. Astfel, Rashford intră pe piaţa americană cu propriul brand.

ADVERTISEMENT

Înţelegerea a apărut la scurt timp după ce Marcus Rashford a intrat în atenţia tuturor şi în afara terenului de fotbal. Mai exact, fotbalistul s-a implicat în proiectul meselor gratuite pentru elevii din Anglia, reuşind să contribuie la prelungirea lui, după ce guvernul intenţiona să-l sisteze.

Roc Nation este o agenţie de talente din SUA deţinută de Jay-Z. Organizaţia se va ocupa de interesele extrafotbalistice ale lui Rashford, în timp ce D N May Sports Management îl va reprezenta în continuare în plan sportiv.

ADVERTISEMENT

Kelly Hogarth, director în cadrul Roc Nation a declarat: „Căutâm acele personalităţi care ies în evidenţă şi prin altceva decât talentul lor sportiv. Ce a făcut el depăşeşte orice problemă rasială sau socială. Est un tânăr de 22 de ani care a spus ‘nici un copil n-ar trebui să ştie ce este foamea în această ţară. E inacceptabil’. Chiar dacă eşti cea mai rea persoană de pe planetă, nu poţi contrazice punctul lui de vedere. A reuşit să fie pe aceeaşi lungime de undă cu foarte mulţi oameni fiind natural“.

Primele zvonuri legate de colaborarea dintre Marcus Rashford şi Roc Nation au apărut în luna februarie, când fotbalistul s-a întâlnit cu Jay-Z, înaintea Super Bowl-ului NFL din Miami.

ADVERTISEMENT

Înţelegerea este benefică pentru ambele părţi, fotbalistul putând să cucerească cea mai mare piaţă de consum din lume, SUA, iar firma de impresariat căpătând o notorietate sporită în Europa.

În afara lui Rashford, Roc Nation mai are contracte cu fotbalişti ca Jerome Boateng de la Bayern Munchen, Romelu Lukaku de la Inter sau Kevin de Bruyne de la Manchester City.

ADVERTISEMENT