Fotbal intern

Mardare a semnat pe trei ani: “Am găsit stabilitate, nu ca la Rapid!”

Dinamo l-a transferat azi pe fostul fundaş al Rapidului, Ştefan Mardare. Stoperul de 25 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu ”cîinii”, iar o perioadă se va pregăti cu echipa...
02.09.2013 | 20:20
Mardare a semnat pe trei ani Am gasit stabilitate nu ca la Rapid
ADVERTISEMENT

Dinamo l-a transferat azi pe fostul fundaş al Rapidului, Ştefan Mardare. Stoperul de 25 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu ”cîinii”, iar o perioadă se va pregăti cu echipa secundă pentru a-şi reveni din punct de vedere fizic, apoi va urca la prima echipă. Mardare a vorbit pentru FANATIK despre noua sa formaţie, despre cum l-a păcălit Rapidul şi cum vrea să revină la un nivel înalt.

– Ştefan, ai semnat cu Dinamo sau doar te antrenezi cu echipa secundă a clubului?

– Nu, n-am venit în probe. Astăzi am semnat un contract cu Dinamo, dar cu prima echipă. Am stabilit cu conducerea clubului să mă antrenez şi să joc pentru echipa a doua pînă voi fi apt din punct de vedere fizic pentru că la Rapid ne antrenam vreo două zile, apoi trei zile aveam liber.

ADVERTISEMENT

– Ce îţi propui în viitor la Dinamo?

– În primul rînd îmi doresc să fiu sănătos, să mă acomodez la noua mea echipă şi să confirm aşteptările. În acest moment sînt cam la 75% pregătit din punct de vedere fizic, dar voi trage tare pentru a reveni la un nivel optim. Sper să mă acomodez cît mai repede.

– Ce înseamnă pentru tine acest transfer la Dinamo?

– Am venit la o echipă de prim rang în fotbalul românesc, cu stabilitate, nu ca la Rapid unde n-a existat aşa ceva. Îmi e dor de normalitate de fapt, de un club cu stabilitate pe banca tehnică, a conducerii, din punct de vedere financiar şi să te simţi respectat.

ADVERTISEMENT

– A fost o perioadă grea pentru tine la Rapid?

– Cînd nu îţi iei salariile la zi, apar diverse motive care te fac să crezi că nu eşti respectat, dar de multe ori nu depinde de conducători, ci de posibilităţile financiare. Nu poţi însă să promiţi ceva şi să nu faci. E vorba de onoare, nu contează cîţi bani ai, ci să dai şi să faci ce promiţi.

– Tu ai renunţat la bani pentru a veni la Dinamo?

– Am renunţat la toţi banii pe care îi mai aveam de luat. De fapt, din februarie, de cînd am revenit la Rapid, mi-am primit doar două salarii. Nu mai sînt banii care erau în fotbal, dar eu am renunţat la o sumă bunicică de la Rapid.

ADVERTISEMENT

– Cu domnul Mulţescu ai vorbit, el te-a vrut la echipă?

– Nu am vorbit cu dînsul, dar domnul Anghelache mi-a spus că a vorbit cu domnul Mulţescu şi că e totul în regulă. Nu am luat contact cu domnul Mulţescu sau cu domnul Timofte încă.

– Nu ţi-este teamă că ai putea să nu fi pe placul domnului Mulţescu şi să nu primeşti şanse la prima echipă?

ADVERTISEMENT

– Eu trebuie să dovedesc că sînt profesionist şi să arăt că am valoare şi pot juca pentru Dinamo. Întîi vreau să ajung la capacitate maximă, apoi voi arăta ce pot.

ADVERTISEMENT
Tags: