Mare atenţie! Iată ce se întîmplă dacă mîncăm prea mult pepene. Nimeni nu ştia asta

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
27/07/2016, 11:15
Mare atenţie! Iată ce se întîmplă dacă mîncăm prea mult pepene. Nimeni nu ştia asta

Pepenele roşu este un aliment extrem de sănătos. Conţine peste 90% apă, fiind unul dintre puţinele fructe care se poate “bucură” de o asemenea proporţie (alături de pepenele galben, castraveţi, etc) şi furnizează puţine calorii – 25 kilocalorii/100g.
Paradoxal, în ciuda conţinutului mare de apă şi a caloriilor puţine, pepenele roşu te poate îngraşă. De ce? Pentru că nimeni nu se limitează să consume doar 100g de pepene la o masă. “Dacă o persoană ajunge să consume 1.5-2 kg de pepene la o masă (ceea ce nu e prea greu), rezultă că aduce în organism 375-500 kcal / o dată, ceea ce echivalează cu aproximativ o ciocolată de 100 g (450-600 kcal).

Iar dacă aceste 500 kcal sunt consumate seară după ora 17-18, depunerea este de peste 90% şi atunci să nu ne mirăm de creşterea alarmantă în greutate, mai ales a persoanelor de sex feminin, minole şi sedentare, dar nu numai”, susţine dr. Călin Mărginean pe blogul sau.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×