News

Mare atenție la medicamentele pe care le pui în bagajele pentru vacanță. Riști amenzi mari sau chiar arestul

Medicamentele care nu au ce să caute în bagaj. Toți românii care merg în vacanță în Grecia sau Dubai trebuie să știe asta.
19.06.2024 | 11:59
Mare atentie la medicamentele pe care le pui in bagajele pentru vacanta Risti amenzi mari sau chiar arestul
Mare atenție la medicamentele pe care le pui în bagajele pentru vacanță. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor se apropie cu pași revezi și ca în fiecare an Grecia și Dubai se numără printre destinațiile favorite ale românilor.

Mare atenție la medicamentele pe care le pui în bagajele pentru vacanță

Dacă și tu te numeri printre românii care se pregătesc să își petreacă vacanța în Grecia sau Dubai trebuie să știi ce medicamente ai voie să pui în bagaje, asta dacă nu vrei să ai surprize și să te trezești cu o amendă sau chiar în arestul poliției.

ADVERTISEMENT

În prezent, foarte puțini români știu că nu au voie să intre pe teritoriul Greciei cu Ibuprofen și că cei care sunt prinși cu astfel de medicamente asupra lor sunt amendați de autorități.

De asemenea, puțini sunt cei care știu că în Dubai nu este permisă codeina și că cei care asupra cărora sunt descoperite medicamente cu acestă substanță riscă să fie arestați.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita astfel de situații care le pot strica vacanța românilor, farmaciștii și medicii vin cu sfaturi și întocmesc chiar și liste de medicamente esențiale pe care le pot pune fără probleme în bagaje.

„Ce trebuie să avem la noi tot timpul este ceva, un antitermic, cu siguranță, pentru că la copii este foarte indicat, iar la adulți să avem ceva pentru durere, să avem un antiinflamator.

ADVERTISEMENT

Pentru partea digestivă este foarte important să avem la noi un antidiareic”, a declarat Anda Vija, farmacist, potrivit Digi24.

Românilor care merg în vacanțe cu copii, farmaciștii le recomandă să pună în bagaj ”șervețele dezinfectante cu alcool dacă sunt răni, fașe elastice, plasturi pentru rău de transport, picături pentru ureche, Paracetamol de copii, decongestionant nazal de copii.”

ADVERTISEMENT

Dacă în Grecia este interzisă intrarea cu Ibuprofen, iar în  Dubai nu este permisă codeina, în unele țări din Asia sunt interzise medicamentele de decongestionare a căilor respiratorii.

Mai mult, în Liban, Filipine și Coreea de Sud este interzisă substanța furazolidonă, specifică medicamentelor antidiareice, iar în Serbia este ilegal acidul acetilsalicilic, un component regăsit în aspirină.

ADVERTISEMENT