News

Mare sărbătoare mâine, 30 august, un mare sfânt este sărbătorit. Mulți români îi poartă numele!

29.08.2019 | 15:39
Mare sarbatoare maine 30 august un mare sfant este sarbatorit Multi romani ii poarta numele
Vineri, 30 august, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru. Sursa foto: a1.ro

Ziua de vineri, 30 august este una extrem de importantă pentru credincioșii din întreaga țară, care săvârșesc pomenirea Sfântului Alexandru. Este momentul în care își serbează onomastica toți românii ce poartă acest nume, dar și derivatele sale: Lixandra; Lixandru; Lisandru; Lisandra; Sandra; Sandru; Lexi; Alecu; Alexandrin; Alexandrina; Alessandra; Sandu; Sanda; Sănducu.

Tot ce trebuie să știi despre Sfântul Alexandru

În datina creștină, Alexandru este considerat „cel care îi apără pe oameni”, iar persoanele care poartă acest nume special sunt ambițioase, dominante, cu argumente puternice și un simț al afacerilor cât se poate de ascuțit.

Totodată, despre aceste persoane se spune că sunt sociabile, independente, optimiste, joviale și în permanentă căutare a libertății. Sunt firi foarte energice, distinse, înzestrate cu multă carismă și mereu cu zâmbetul pe buze, gata să-i molipsească și pe cei din jur cu această atitudine pozitivă. În plus, adoră să comunice și să lucreze în echipă. Cei ce poartă numele de Alexandru se fac foarte repede remarcați, mai ales că sunt sensibili și generoși.

Sfântul Alexandru. Sursa foto: adevarul.ro
Sfântul Alexandru. Sursa foto: adevarul.ro

Cele mai frumoase mesaje de Sfântul Alexandru

Dacă vrei să le arăți celor dragi care își serbează onomastica pe 30 august cât de mult înseamnă pentru tine, FANATIK îți prezintă o listă cu cele mai frumoase mesaje și urări pe care să le trimiți în această zi specială.

Sper ca sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales multă dragoste! La Mulți Ani”, „Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori”, „Sper ca sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales cu multă dragoste! La Mulți Ani, Alexandru!”, „La mulți ani, Alexandra. În viată să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până în picioare cu iubire și să fii sănătoasă!”, „De ziua numelui iți doresc, și nu numai, tot ce-mi doresc mie! Să fii sănătos, bogat și cumpătat! La Mulți Ani!”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care le poți trimite persoanelor dragi care poartă numele de Alexandru, Alexandra și derivatele acestora.

Se spune că în această zi nu e bine să te cerți cu nimeni pentru că o vei ține într-o sfadă până la finalul anului. Este o zi perfectă pentru a cădea la pace cu persoanele cu care ai avut ceva de împărțit. În anumite locuri din țară, bătrânii prepară bucate speciale, mai ales dulci.