Sport

Marea bombă a lui Edi Iordănescu pentru debutul preliminariilor: jucătorul care l-a atacat în presă, convocat în premieră!

FANATIK a aflat că Edi Iordănescu pregătește o convocare neașteptată pentru startul preliminariilor Euro 2024, urmând să cheme la lot un jucător care l-a criticat în trecut.
15.03.2023 | 20:50
Marea bomba a lui Edi Iordanescu pentru debutul preliminariilor jucatorul care la atacat in presa convocat in premiera
FANATIK a aflat că Edi Iordănescu pregătește o convocare neașteptată pentru startul preliminariilor Euro 2024, urmând să cheme la lot un jucător care l-a criticat în trecut. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, selecționerul a anunțat o listă preliminară cu 25 de fotbaliști care evoluează în străinătate din care va alege pe cine se va baza în meciurile cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificare.

Un jucător care l-a criticat pe Edi Iordănescu, convocat în premieră la națională

Din informațiile FANATIK, unul dintre cei mai controversați jucători români care evoluează peste hotare va fi convocat de Edi Iordănescu la echipa națională pentru primele jocuri din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Este vorba de mijlocașul de bandă stânga Alexandru Dobre, care în partea a doua a sezonului a fost împrumutat de formația franceză Dijon la Famalicao, acolo unde a și marcat un gol în Cupa Portugaliei.

Pentru jucătorul de 24 de ani va prima convocare la echipa națională de seniori a României. În urmă cu exact un an, Dobre avea un discurs vehement la adresa lui Edi Iordănescu pentru că nu era chemat sub tricolor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, mijlocașul stânga a fost atât de deranjat că nu a prins nici măcar lista lărgită pentru amicalele cu Grecia și Israel încât a spus într-un interviu acordat în presa franceză că nu mai este interesat de naționala României.

Iordănescu jr. l-a vrut pe Alex Dobre la FCSB

În ciuda acuzațiilor lui Alex Dobre, Edi Iordănescu nu are niciun ghimpe împotriva lui. Din contră, selecționerul îl cunoaște foarte bine. FANATIK a anunțat în exclusivitate că tehnicianul l-a dorit în perioada când se afla la FCSB.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a primit o replică extrem de acidă din partea directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, care i-a transmis că trebuie să vorbească mai mult pe teren și i-a amintit că nu a impresionat la celelalte loturi ale echipei naționale

În iarnă, Alex Dobre a ajuns sub formă de împrumut la Famalicao, iar evoluțiile sale în Portugalia i-au atras atenția selecționerului care l-a inclus în lista preliminară a stranieri, iar FANATIK a aflat că în proporție de 99,9% acesta va rămâne în lot.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul român nu a jucat în ultimele două partide de campionat, fiind suspendat după cartonașul roșu primit în minutele de prelungire ale jocului cu Portimonense. El a ratat meciurile cu Benfica și Casa Pia, dar va reveni în echipa de start în acest weekend la întâlnirea din deplasare cu Boavista.

România se pregătește de debutul în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. ”Tricolorii” își încep aventura în deplasare pe 25 martie în Andorra, urmând ca trei zile mai târziu să întâlnească pe Arena Națională reprezentativa Belarusului.

ADVERTISEMENT