News

Marea Britanie ar putea restricționa vaccinarea cu AstraZeneca pentru tineri. Zeci de cazuri de tromboză descoperite

06.04.2021 | 20:59
Marea Britanie ar putea restrictiona vaccinarea cu AstraZeneca pentru tineri Zeci de cazuri de tromboza descoperite
ADVERTISEMENT

După multiplele cazuri de tromboză descoperite intern, dar și la nivel continental, care ar putea avea legătură cu vaccinarea AstraZeneca, Marea Britanie ar putea restricționa imunizarea cu acest ser pentru tineri.

Autoritatea de reglementare a sănătății din Regat are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului AstraZeneca la persoanele mai tinere de 30 de ani din cauza îngrijorărilor legate de cheagurile de sânge, a informat luni Channel 4 News, preluat de Reuters.

ADVERTISEMENT

De la startul campaniei de vaccinare, șapte persoane care au primit anterior acest ser produs de concernul britanic-suedez au murit în urma formării de cheaguri de sânge în Marea Britanie, dintr-un total de 30 de cazuri identificate până acum.

Marea Britanie ar putea restricționa vaccinarea cu AstraZeneca pentru tineri

În toată această perioadă, specialiștii britanici au transmis că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 au depășit cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge și că oamenii ar trebui să își continue vaccinul atunci când sunt invitați să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, odată cu înmulțirea cazurilor de tromboză de la nivel european, dar și intern, responsabilii sanitari din Regat au reanalizat situația. Astfel, sunt șanse mari ca Marea Britanie să restricționeze imunizarea cu AstraZeneca în funcție de vârstă.

Revizuirea noastră detaliată este în curs și avem în raportare unele tipuri foarte rare și specifice de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute în urma vaccinului COVID-19 AstraZeneca”, a declarat June Raine, directorul executiv al agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a imunizat până în prezent 36 de milioane de persoane cu prima prima sau a doua doză de vaccin.

Zeci de cazuri de tromboză post-vaccinare raportate în Marea Britanie

Săptămâna trecută, Germania a fost prima țară care a recomandat restricționarea administrării vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge. Cei cu vârsta sub 60 de ani care doresc să se vaccineze pot decide dacă vor acest vaccin după consultarea unui medic specialist în vaccinare.

ADVERTISEMENT

În Regat, agenţia de reglementare a sănătății a anunțat că a primit, până în prezent, rapoarte despre 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi despre alte 8 cazuri de tromboze asociate cu un deficit de trombocite, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate.

ADVERTISEMENT