ADVERTISEMENT
News

Marea Britanie caută voluntari care să se lase infectați cu Covid-19. Ce urmăresc, de fapt, medicii englezi

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 17:23
Marea Britanie caută voluntari care să se lase infectați cu Covid-19. Ce urmăresc, de fapt, medicii englezi
AstraZeneca, anunț optimist. Când se lansează vaccinul anti-COVID. Sursa Foto: Hepta.ro

Marea Britanie caută voluntari care să se lase infectați cu Covid-19. Tinerii sunt primii dispuși să se sacrifice.

ADVERTISEMENT

Voluntarii din Marea Britanie ar putea primi doze de SARS-CoV-2 pentru a testa eficiența vaccinului la care au fost supuși.

Britanicii par să fie cei mai evoluați din lume când vine vorba de cursa pentru dezvoltarea unui vaccin, anunță BBC.

Britanicii vor să infecteze voluntari cu Covid-19 pentru a testa un nou vaccin

După ce au finalizat toate testele clinice pe zeci de mii de oameni, a venit rândul voluntarilor vaccinați să fie infectați cu SARS-CoV-2, pentru a testa eficiența vaccinului.

ADVERTISEMENT

Voluntarii ar urma să fie aleși din Londra, însă Guvernul britanic are semne de întrebare referitoare la această metodă de a demonstra eficiența vaccinului.

Potrivit BBC, momentan nu există nici măcar un singur voluntar care să se fi oferit pentru acest „experiment”.

Alastair Fraser-Urquhart, un tânăr în vârstă de 18 ani, pare dispus să se ofere voluntar pentru acest studiu clinic dacă va primi undă verde din partea guvernului.

ADVERTISEMENT

„Cred că așa putem salva mii de vieți și putem termina cu pandemia mai devreme decât se spera. Pentru mine e extrem de logic”, a declarat băiatul.

Profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford crede că acest experiment este o idee bună. „Știm că dacă infectăm un tânăr fără probleme de sănătate cu Covid-19 acesta are șanse minime să pățească ceva. Între timp există și diferite tratamente care s-au dovedit eficiente, astfel că avem cum să ajutăm acel om dacă s-ar simți mai prost”, a declarat profesorul.

ADVERTISEMENT

Voluntarii vor fi monitorizați extrem de atent și sistemul lor imunitar ar fi sub supraveghere 24 de ore din 24.

Jurnaliștii britanici susțin că există un număr destul de mare de voluntari, dispuși să își asume riscul. Mai mult, această metodă ar permite cercetătorilor să afle instant dacă un vaccin e eficient și s-ar face un triaj rapid al tuturor vaccinurilor potențiale.

ADVERTISEMENT

Există o singură problemă: Covid-19 nu are leac. În trecut au mai existat astfel de experimente cu gripa sezonieră, holeră sau febră tifoidă, însă în toate acele cazuri exista un leac. Așadar, cine acceptă să fie infectat cu Covid-19 își asumă un risc.

În lume există momentan 36 de vaccinuri aflate în diferite faze de testare, însă nu există o dată exactă când un vaccin eficient va fi disponibil pe piață.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT