News

Marea Britanie, cel mai mare focar de coronavirus din Europa. Peste 900 de decese în ultima zi

11.04.2020 | 18:58
Marea Britanie cel mai mare focar de coronavirus din Europa Peste 900 de decese in ultima zi
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a devenit cel mai mare focar de coronavirus din Europa în ultimele zile. Numai în prima zi de weekend, britanicii au raportat peste 900 de decese și peste 5000 de noi infectări în rândul populației.

Marea Britanie, cel mai mare focar de coronavirus din Europa. Peste 900 de decese în ultima zi

Oficialii de la Londra au anunțat, sâmbătă, 11 aprilie, că în ultima zi au fost înregistrate 917 decese cauzate de coronavirus. De la startul pandemiei, bilanțul din Regat a ajuns la 9.875 de morți.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor date, a crescut cu 5.234 și numărul persoanelor infectate, ajungând la un total de 78.991. Sistemul medical din Marea Britanie anunță că s-au făcut aproape 335.000 de teste.

Prin ultimele date oferite, Marea Britanie devine ţara din Europa care raportează cele mai multe decese zilnic din cauza COVID-19, luând locul Spaniei şi Italiei.

ADVERTISEMENT
  • 980 de decese de coronavirus a raportat Marea Britanie vineri

Previziuni sumbre pentru britanici: peste 60.000 de decese

În acest moment, Marea Britanie este epicentrul Europei la capitolul cazuri și decese din cauza coronavirus. Situația din Regat ar putea deveni tot mai dramatică în lunile viitoare.

Conform studiilor cercetătorilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, în următoarele luni Marea Britanie va deveni ţara cea mai afectată de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

IHME a prognozat aproximativ 66.000 de morţi din cauza COVID-19 în perioada aprilie – august 2020, susținând faptul că ţara a impus cu întârziere măsurile de distanţare socială, implementând inițial strategia de dobândire a ”imunității colective”.

”Artizanul” ideii de imunizare colectivă, premierul Boris Johnson, a fost el însuși pus la pat de coronavirus. Boris Johnson a stat trei zile la Terapie Intensivă după ce starea lui de sănătate s-a înrăutăţit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

El a fost testat pozitiv în urmă cu două săptămâni, însă până în urmă cu câteva zile a avut simptome slabe.

ADVERTISEMENT