News

Marea Britanie, cele mai multe decese de COVID-19 din Europa! Cum arată situaţia la nivel global

05.05.2020 | 22:16
Marea Britanie cele mai multe decese de COVID19 din Europa Cum arata situatia la nivel global
ADVERTISEMENT

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord înregistrează 29.427 de victime de coronavirus fiind statul cu cele mai multe decese de COVID-19 din Europa şi pe locul doi în lume, după Statele Unite ale Americii. 

Marea Britanie, cele mai multe decese de COVID-19 din Europa!

Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe britanic, Dominic Raab. El susţine că Regatul Unit a atins acest bilanţ mai rapid decât Italia, dar un verdict real va putea fi dat după de ce se va fi terminat pandemia.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că înainte ca pandemia să se încheie, mai ales până vom avea informaţii internaţionale cuprinzătoare despre toate cauzele de mortalitate, vom avea un verdict real privind modul în care au acţionat ţările”, a spus Raab.

Politicienii din opoziţie reproşează guvernului condus de Boris Johnson reacţia lentă la criza COVID-19 şi mai ales la asigurarea echipamentelor de protecţie în spitale şi introducerea testării în masă.

ADVERTISEMENT

Britanicii au raportat marţi alte 693 de decese

În acest bilanţ sunt incluse doar decesele raportate de Ministerul Sănătăţii în urma testelor efectuate în spitale şi azile, mulţi experţi din “Insulă” susţinând că în realitate există cel puţin 40.000 de oameni care au murit din cauza infecţiei.

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie a raportat marţi alte 693 de decese. Italia este în acest moment pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul de victime provocate de COVID-19, cu 29.315, după ce săptămâni bune a fost pe primul loc.

ADVERTISEMENT

SUA, pe primul loc în lume la numărul deceselor de COVID-19: 70.000!

Statele Unite ale Americii sunt pe primul loc în această nedorită ierarhie. În SUA se înregistrează în acest moment peste 70.000 de decese provocate de COVID-19.

În Europa sunt patru ţări care au între 25.000 şi 30.000 de victime: Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa. Germania, deşi are un număr puţin mai mic de infectaţi, înregistrează un număr covârşitor mai mic de victime: 6993.

ADVERTISEMENT

La nivel global sunt înregistrate 254.592 de decese. Însă, aproximativ 180.000 dintre acestea au fost înregistrate în doar 5 ţări: SUA, Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa.

 

ADVERTISEMENT